Kulcsszó keresés /


Tudom mit eszel az idei Gourmet-n

  • 2018. május 16.

Az biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki hozza a saját konyhájának legízletesebb falatjait is. Nyitás 17-én 17 órakor.

olvass tovább

A 4 legfinomabb ázsiai leves, amelyeket mindenképpen meg kell kóstolnod

Rajtunk kívül nem sok olyan nemzet van, aki ilyen nagy mennyiségben fogyasztana leveseket, azonban az ázsiai konyha talán még minket is lepipál tartalmas, fűszeres, forró leveseivel. Ha szereted a különleges, pikáns, esetenként meglehetősen csípős ételeket, és szeretnél egy ebédet mindössze egy fogással letudni, akkor meg kell kóstolnod a következő levesek egyikét!

olvass tovább

Top10: fehér lakás dekor ötletek a kifinomultság és kényelem jegyében

  • 2018. március 26.

A fehérnek köszönhetően a belső terek tágassá és világossá válnak, minden visszafogott, kifinomult, mégis kényelmesen otthonos lesz tőle. A fehérből bőven elfér a nappaliban, hálószobában, sőt akár a konyhában vagy fürdőszobában is. Harmóniát és eleganciát sugároz, azonban mindez cseppet sem teszi kevésbé hívogatóvá. Íme a mi kedvenc enteriőrjeink, ahol a fehér szín dominál.

olvass tovább

Csokis banánkenyér recept

  • 2018. március 17.

Ha szeretnél a hosszú hétvégén egy olyan süteményt összedobni, ami nem igényli, hogy hosszú órákat tölts a konyhában, viszont mindenki szeretni fogja, akkor máris mutatunk egy szuper receptet! A banán és csoki párosa mindig biztos sikert jelent, és természetesen ennek a csodás desszertnek az esetében sincs ez másként!

olvass tovább

Gyümölcsös ízek kavalkádja egy szem drazséba sűrítve

  • 2018. január 29.

Az enyhe télnek és a tavasz lassú, de biztos közeledésének köszönhetően talán még sosem volt ennyire színes és élettel teli a hideg évszak, ami a chocoMe boszorkánykonyháját is inspirálta: legújabb Raffinée termékünk megalkotásánál egy minden eddiginél gyümölcsösebb összeállítást hoztunk létre.

olvass tovább

Nagyvárosi történetek

Fél 11. A mosógép még lágyan zakatol a háttérben, miközben vizes hajjal a konyhában mosogatok. Átfut az agyamon, hogy már megint nem volt időm boltba menni, így majd holnap is csak jártamban-keltemben bekapok valamit. A kimerültségtől tompán vánszorgok a fürdőszobába, hogy megszárítsam a hajam, de örülök, ha annyira sikerül, hogy ne fázzak éjszaka.

olvass tovább

3…2…1…Kezdődik a karácsonyi szezon!

  • 2017. november 20.

Van, amit nem lehet elég korán elkezdeni! A karácsonyi készülődés szinte mindenki számára tervezést igényel, és sokan már jóval december közepe előtt belevetik magukat a szervezkedésbe. Ilyenkor van lehetőség kibontakoztatni a kreativitást ajándékozásban, dekorálásban és persze a konyhában is. Liptai Claudiáéknál már december elején elindul az ünnepre hangolódás, a Somat Gold eseményén pedig párjával, Pataki Ádám cukrászmesterrel karöltve a közös süteménykészítésbe is bepillantást engedtek.

olvass tovább

A legjobb Gordon Ramsay aranyköpések

  • 2017. november 09.

A híresen nyers stílusú szakács, Gordon Ramsay műsora nem véletlenül kapta A pokol konyhája címet. Éles kritikákkal illette a versenyzőket, és sértései hatására az internetes mémgyár a mai napig ontja magából a valós vagy éppen kitalált szövegekkel megtűzdelt Ramsay-képeket. A skót séf a Brit Birodalom Érdemrend kitüntetettje, valamint több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa is és a mai napon ünnepli 51. születésnapját.. Az ő tiszteletére összegyűjtöttük a legviccesebb beszólásait.

olvass tovább