Egészben sült karfiol, isteni szószokkal (zöld tahini, zöldfűszeres joghurt)
Könnyű vacsorára vágysz, ami biztosan levesz mindenkit a lábáról? Akkor az egészben sült karfiol a Te ételed! Ha egyszer elkészíted, többé soha nem felejted.
olvass továbbKönnyű vacsorára vágysz, ami biztosan levesz mindenkit a lábáról? Akkor az egészben sült karfiol a Te ételed! Ha egyszer elkészíted, többé soha nem felejted.
olvass továbbEnnél frissítőbb levest ma nem fogsz találni! Nagy melegben nyáron csodálatos, de ha el akarod kápráztatni a vendégeid, akkor bármikor tökéletes választás. Az áttetsző színtelen leves, nagyon intenzív paradicsom ízzel fog meglepni mindenkit, aki megkóstolja.
olvass továbbA gasztronómia világa folyamatosan fejlődik, és 2025-ben a hangsúly egyértelműen az egyszerű, egészséges és fenntartható étkezésen van. Nem kell profi séfnek lenned ahhoz, hogy kihasználd ezeket a trendeket – néhány könnyen megvalósítható ötlettel és recepttel te is lépést tarthatsz a jövő ízeivel!
olvass továbbA minap, főzés közben, beállítottam egy időzítőt, hogy figyelmeztessen, amikor ki kell vennem az ételt a sütőből. Elindítottam az időzítőt, és hirtelen elfogott egy mellbevágó érzés, ahogy a visszaszámlálás elindult. A lelkemig hatott rám, ahogy néztem egy darabig a másodpercek szapora lépteit jelezve, hogyan fogyatkozik a beprogramozott idő.
olvass továbbAki nem is foglalkozik a témával, az is tudja, hogy a fűszerek egy része jótékony hatással bír. A főzés közben előszeretettel használt növények friss vagy akár vásárolt szárított formában, egészségre gyakorolt hatásai nem hanyagolhatók el. Hoztunk nektek 4 jótékony hatással bíró fűszert.
olvass továbbA karácsony a szeretteinkről és a velük töltött időről kell, hogy szóljon, függetlenül attól, hogy ebbe a családunk vagy a barátaink tartoznak bele. Ezt az időt tölthetjük közös főzéssel és sütéssel, a lakás dekorálásával, az ünnepi asztal megterítésével, a karácsonyfa felállításával, ajándékozással, nagy beszélgetésekkel, és természetesen közös filmnézéssel is. Ha esetleg már egy kicsit ráuntunk a szokásos karácsonyi filmekre, akkor jó ötlet lehet, ha valamilyen nosztalgikus, hangulatos, klasszikus fekete-fehér filmet választunk.
olvass továbbA vajas csirke világszerte az egyik legnépszerűbb indiai étel. Titka a hosszú és türelmes főzési időben és a különleges fűszerkombinációban rejlik. Somanat, az Indigo Express séfje most veled is megosztja tökéletes indiai vajas csirke receptjét, ami alapján otthon is elkészítheted ezt a sokak által kedvelt ételt.
olvass továbbMagyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.
olvass továbbAmint meglátok egy cikket az egészséges táplálkozás, a testmozgás, az életmódváltás, a nagy kijelentések, fogadalmak, elhatározások témakörében én már tovább is görgetek. Szerintem sokan unjuk már ezeket a megmondó írásokat. Ennek függvényében talán ellentmondásos lesz a téma, de ez a cikk a gyümölcsökről fog szólni. Mert egészen apró dolgokkal tudjuk a világunkat, az életünket és a környezetünket jobbá, akár egészségesebbé tenni. A friss vagy akár a fagyasztott gyümölcs nagyszerű választás reggelire, uzsonnára vagy desszertre, hiszen édes, és főzés, recept vagy extra rákészülés nélkül is fogyasztható.
olvass továbbMélységesen tisztelem a japánokat. Ennek oka, hogy folyamatosan, időt nem kímélve törekednek a tökéletesség elérésére. Gondoljunk csak egy sushi szakácsra, aki éveken keresztül csak a rizsfőzés művészetét gyakorolja, vagy a szamurájokra, akik éveken keresztül voltak képesek a kard, hüvelyből való kivételét ismételni, hogy az tökéletes legyen. Mit jelent számunkra ez a tradíció? A fantasztikus autókat.
olvass továbbRiport Hummel Zsolttal, aki az ételeken és a főzésen keresztül tudatosította magával a testi és lelki érintkezés lényegét. Olyan párhuzamokat fedezett fel a két terület között, ami által teljesen új megközelítésből érezhetjük és élvezhetjük a párkapcsolatok testiségét. Egészen az alapanyagoktól, azok minőségétől, az étkezés milyenségén át, az élvezeti értékének fokozásáig. Ugyanúgy, mint az intimitásban!
olvass továbbNagy sikerrel zárult a Bondulle legújabb, „Színesítsd a tányérod” elnevezésű kampánya, amelyet azzal a céllal indított, hogy egyrészt hitelesen közvetítse a márka sokszínűségét, másrészt inspirálja, a főzés élményével ajándékozza meg közönségét. Az öt különböző színre épülő receptvideót közel 400 ezren nézték meg a Youtube-on, de a Facebook-on is népszerűek voltak.
olvass továbbAz az izgalmas a főzésben, hogy az alapvetően nem túl érdekes lapanyagokat is kombinálhatjuk úgy, hogy valami nagyon különleges étel készüljön belőlük. Tökéletes példa erre a sós mogyoróval megbolondított krumplipüré, amely receptünkben töltött gombafejek körete, de más ételekhez is tökéletes kísérő lehet.
olvass továbbA sármos séf a BRKLYN nevű étterem-bár csapatát erősíti pár hete, így ott találkoztunk vele az interjú kapcsán. Gábor nem csak a Séfek séfe című műsorban pörgött 120%-on, hanem a mindennapokat is így viszi végig. Miért is tenné máshogy, hisz lubickol a kihívásokban, és rengeteg megvalósításra váró ötlet lapul a tarsolyában. Ezekről beszélgettünk vele.
olvass továbbAz év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság… na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarják kihozni a leglazább, legbulisabb karácsonyi ünnepet.
olvass továbbSajnos már csak pár nap van hátra a nyárból, ami nem jelenti azt, hogy ne élvezhetnénk ki az utolsó pillanatait. Ezért összegyűjtöttük a nyár legnagyobb slágereit, hogy a szombati buli után, esetleg főzés vagy takarítás közben legyen mire táncolni egy kicsit. Íme a 2017-es nyár 10 legnagyobb slágerei vasárnapra! Jó szórakozást!
olvass továbbA grillezés a nyár egyik sláger-programja, korosztálytól függetlenül. Ez az a főzési technika, amire mindenkinek van egy-két jó tippje. A Bonduelle összegyűjtött néhány könnyen elkészíthető, egészséges recept-ötletet, ezekkel a siker garantált. Mindjárt itt a hétvége, ki is lehet próbálni...
olvass továbbVajon milyen lehet az ideális kerti konyha? Ez akkor is egy nagy kérdés, ha már tisztában vagyunk a részletekkel.
olvass továbbMár csak pár nap van hátra a kedvenc tavaszi ünnepünkig: jöhetnek a napfényes tavaszi séták, közös főzések, nagy családi találkozások és persze a rengeteg fotó, ami megosztásra vár. Ha már unjuk, hogy mindenki csak a húsvéti sonkát posztolja, tegyünk ellene: a Springfield most összegyűjtött öt olyan képtémát, amivel biztosan hódítani fogunk húsvétkor.
olvass továbbSteiner Kristóf, sokak számára megosztó személyiség, azonban a belőle áradó eredendő kedvesség és intellektus egészen magával ragadó. Sokan nem tudják, de bizony számára is voltak olyan mély pillanatok, amikor nem tudta, hogy helyes-e az út amerre tart. Most többek között erről és sok más olyan dologról mesélt nekünk, ami mind-mind az élete szerves részét képezi.
olvass tovább