STYLELIFE / Gasztronómia


A magyar nők uralják a konyhát

  • 2014. december 10.

A Tefal által készített legújabb kutatás célja a hazai nők főzési, konyhabeli szokásainak feltérképezése volt. A felmérés a 18-65 év közötti magyar hölgyek körében zajlott, 800 fő megkérdezésével, reprezentatív mintán kor, végzettség és régió szerint.

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: aranydurbincs

  • 2014. december 09.

Egy pénteki koncertről hazafelé tartva meséltem a zenész barátaimnak, hogy másnap kimegyek a piacra és veszek egy szép, frissen vágott csirkét. Megfőzöm a farhátat levesnek és kirántom a szárnyát, combját, mellét úgy, ahogy gyerekkoromban a nagymamám készítette Szegeden. Másnap későn keltünk, megreggeliztünk, játszottunk a gyerekekkel. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy túl késő van már a piacozáshoz. Elmentem tehát az egyik áruházba, abban a reményben, hogy találok valami friss főzni valót. Ott rá is találtam négy, szép aranydurbincsra. Rögtön változott a terv!

olvass tovább

A tönkölybúza jótékony hatásai - Recepttel

  • 2014. november 29.

Sokan állnak se veled-se nélküled kapcsolatban a tönkölybúzával. A rágósnak látszó, nagy búzaszemek elsőre nem is tűnnek igazán salátába való ínyencségnek. Pedig mennyivel egészségesebb és finomabb, mint elsőre gondolnánk! Meg egyébként is: karácsony előtt nem árt kicsit vigyázni a vonalainkra.

olvass tovább

A tökéletes köret

  • 2014. november 27.

Bár nálunk nem szerepel az ünnepek között a hálaadás, íncsiklandozó sült húsokat mi magyarok is szívesen fogyasztunk az őszi és téli időszakban. Az unalmas köretek helyett azonban most egy igazi különlegességet ajánlunk nektek a rizs és a krumpli helyett.

olvass tovább

Sült túrótorta

  • 2014. november 24.

Egyszerű és nagyszerű. A sajttorták után, amiket nyersen is el lehet készíteni, most túrótortát szerettem volna készíteni. Abból viszont nem kedvelem a sütés nélküli darabokat, hiába lehet vele időt és energiát spórolni. Sokkal jobban összeérnek az ízek, ha alacsony lángon, viszonylag sok időt tölt el a torta a sütőben, amikor a teteje szilárdra, a belseje viszont remegősen lágyra készül.

olvass tovább

Mennyei burger recept

  • 2014. november 20.

Bár a grillszezon már véget ért, de egyrészt nosztalgikus élmény a meleg nyári sütögetős estékre gondolni, másrészt olyan ínycsiklandozó ez a hamburger recept, hogy muszáj megosztanunk veletek. Talán mindenki kedvet kap, hogy akár lakáson belül grill party-t szervezzen.

olvass tovább

8 táplálkozási mítosz

  • 2014. november 15.

A túlzott cukorfogyasztás hiperaktívvá teszi a kölyköket? A kiadós pulykasült elfogyasztása elálmosít? Most lerántjuk a leplet a leggyakoribb ételekkel kapcsolatos mítoszokról.

olvass tovább

Csicseriborsó krém

  • 2014. november 02.

A csicseriborsó nagyon ideális növényi fehérjeforrás, tartalmazza a szükséges esszenciális aminosavakat a szervezet számára. Fogyaszthatjuk pástétomként, de készíthetünk belőle akár főételeket is.

olvass tovább

Bolognai lasagne

  • 2014. október 28.

A lasagne is csak egy rakott tészta, nincs benne semmi ördögi. Talán egy fokkal több macera van vele az átlagosnál a besamelmártás miatt, de ez is csak gyakorlás kérdése. A húsos ragu pontosan úgy készül, mintha egy ízes bolognai tésztára készítenénk, így arra biztosan mindenkinek meg van a saját, jól bevált verziója. Azért leírom én is a saját receptem.

olvass tovább