Paradicsomos galette
Nem tudod még mit készíts? Ez a finom paradicsomos galette remek választás lehet, hisz minden földi jóval kínálhatod.
olvass továbbNem tudod még mit készíts? Ez a finom paradicsomos galette remek választás lehet, hisz minden földi jóval kínálhatod.
olvass továbbAz évszak egyik legkedveltebb ajándéka a sütőtök, amely nemcsak a hagyományos sütőben sült változatában hódít, hanem számtalan kreatív recept alapanyaga is lehet. Krémes levesek, édes sütemények, különleges tészták és fűszeres italok – a sütőtök sokoldalúságának csak a képzelet szab határt.
olvass tovább1000 indok az őszi Balaton mellett - A Visit Balaton365 együttműködésében, aVB365 őszi forgalomélénkítő kampány keretében
olvass továbbA dobostortát Dobos C. József pesti cukrászmester alkotta meg 1884-ben. Célja az volt, hogy a kor elmaradott hűtési technikái ellenére is olyan süteményt hozzon létre, ami sokáig tárolható.
olvass továbbA nyár kedvenc itala kétségkívül a jegestea, amelyet a Waterdropnak köszönhetően immár bármikor a kulacsodba vagy a poharadba varázsolhatsz. Az ICE TEA Microdrinkek kóstolásakor a jól ismert ízélményre számíthatsz természetes alapanyagokból, valódi teából és gyümölcsökből, hozzáadott cukor és mesterséges ízfokozók nélkül. Az új málnaízvilág mellett a waterdrop® ICE TEA Microdrinkek klasszikus citromos, őszibarackos és fanyarabb, áfonyás változatokban is elérhetők.
olvass továbbA legfrissítőbb gyümölcsökből készültek a Waterdrop nyári italkockái, amelyekkel pillanatok alatt üdítőt varázsolhatunk a kulacsunkba. A kizárólag természetes összetevőket és értékes B- és C-vitaminokat tartalmazó, alacsony kalóriatartalmú limonádékkal gondtalanul élvezheted a nyarat, miközben a környezet is kíméled.
olvass továbbA rovinji Agli Amici az első két MICHELIN-csillaggal rendelkező étterem Horvátországban
olvass továbbHa nem hagyományos receptekben gondolkozunk, akkor érdemes kipróbálni az amerikai típusú palacsinta receptjét. Elhoztunk most nektek egy igazán laktató napindító reggelit, melyet az eper csak külön szintre emel. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
olvass továbbA mangó -nem véletlenül- az egyik legnépszerűbb gyümölcs, hiszen édes és lédús, ráadásul nagyon finom akkor is, ha smoothiet vagy krémlevest készítünk belőle, de szerintünk süteményekhez is rendkívül jó választás. Különösen igaz ez a sajttorta esetében, hiszen édes íze rendkívül jól ellensúlyozza a sajttorta kissé fanyar ízvilágát.
olvass továbbEzúttal egy olyan finomság receptjét hoztuk el Nektek, ami nemcsak mennyei, de még látványos is. A tavaszi finomság könnyedségével teszi páratlanná friss ízvilágát, és emellett az eper mámoros íze is megjelenik benne. Ez a mini torta, tökéletes harapnivaló, vagy vendégváró falat lehet.
olvass továbbEgyáltalán nem kell meglepődnünk, vagy kellemetlenül érezni magunkat, amiért ebben a nagy hidegben nagyon kívánjuk az édes, meleg dolgokat. Az újévi nagy diéták és életmódváltások közepette nem árthat, ha időnként beiktatunk egy-egy csaló napot, és ilyenkor tökéletes ötlet lehet elkészíteni ezt a desszertet. Sőt, természetesen egy esti összebújós filmezést is fel lehet vele dobni a kandalló mellett.
olvass továbbHamarosan kezdődik a farsangi időszak, így indulhat a jelmezkeresés és a tökéletes szalagos fánk receptjének vadászata is. Sokan idén januárban – a „veganuár” elnevezésű kihívás alatt – döntöttek a növényi alapú vagy tejmentes étrend kipróbálása mellett, nekik pedig még nagyobb kihívást jelenthet egy klasszikus farsangi menü összeállítása úgy, hogy továbbra is mellőzik az állati eredetű alapanyagokat. Nem kell azonban lemondanunk a közös fánkozásról és az egyéb finomságokról: pár egyszerű trükk segítségével könnyedén összerakhatunk változatos, növényi alapú fogásokat, amiket az egész család imádni fog, sőt, akár új hagyományokat is teremthetünk.
olvass továbbSzilveszterkor sokan választják a házibuli lehetőségét, hiszen ilyenkor a barátaink és legkedvesebb ismerőseink körében köszönhetjük az új évet. Most olyan ötleteket gyűjtöttünk össze a vendégváró falatokhoz, amelyek egészen biztosan stílusosabbá és hangulatosabbá fogják tenni az évet búcsúztató partyt.
olvass továbbA Laurel Budapest hosszú évek óta a fővárosi gasztroszíntér egyik legizgalmasabb szereplője, amelyre a klasszikus francia konyhatechnológiákra építve a magyar alapanyagok és hagyományok tisztelete, valamint a nemzetközi konyha fúziója jellemző. A Kertész utcai étterem története november végétől egyedülálló séfpáros felállással folytatódik tovább, Ötvös Zsuzsanna pastry chef és Szabó Dávid head chef vezeti a továbbiakban a konyhát.
olvass továbbAz ünnepi időszak sokak számára okozhat fejtörést, de azoknak sem kell aggódniuk, akik csak az utolsó pillanatban tudnak a készülődéssel foglalkozni, mégis szeretnének házi finomságokat készíteni. A bonyolult, órákat igénylő recepteket is könnyen hatékonnyá tehetjük néhány apró trükkel, és még a pénztárcánkat is megkíméljük velük. Elő a keverőtálakkal és a habverővel, hogy közösen élvezzük az egyszerű, mégis szívet melengető ünnepi ételeket a Rama karácsonyi tippjeivel és legfinomabb süteményreceptjeivel.
olvass továbbA karácsonyi menü összeállítását mindig hosszadalmas, gondos tervezés előzi meg, ráadásul mivel ilyenkor általában rengeteg vendéget várunk, és mi magunk is ellátogatunk a családtagjainkhoz és barátainkhoz, érdemes süteményekből is több félét készíteni. Ha szeretnéd idén igazán ötletes desszertekkel meglepni őket, akkor csak lapozd át a galériánkat, és biztosan találsz olyat, ami téged is egyből levesz a lábadról.
olvass továbbEgy újabb inspiráló tartalmat hoztam Nektek, a heti lendület megragadása érdekében. Mivel, már November vége van és ezáltal egyre hidegebb, így egy kis benti tevékenységre ösztönözlek Titeket. Na meg amúgy is imádok új receptek után kutatni!
olvass továbbA francia konyha meghatározó része a gasztronómiának, és természetesen ha már erre a területre tévedünk, érdemes sorra venni a legfinomabb francia desszerteket, hiszen bőven van mivel büszkélkedniük. A legtöbbjükben domináns a vanília, a gyümölcsök és a karamell, a titok pedig minden esetben a kiváló minőségű könyvekben rejlik.
olvass továbbSenki sem vitatja, hogy egészségünk érdekében minden nap reggeliznünk kell, lehetőleg otthon, nyugalomban, az asztal mellett. Ha ezt megteszed, már a jó úton haladsz; de nem mindegy, hogy rózsaszín, cukormázas fánkot vagy csupacsokis kakaócsigát majszolgatsz habos kakaóval, vagy pedig végiggondolod, hogy egy új nap kezdetén mire van szüksége a szervezetednek valójában.
olvass továbbMindenki örök gyerekkori kedvencét sokkal egyszerűbben elkészítheted, mint gondolnád. Ha nem is vagy tipikus konyhatündér, ennek a pofonegyszerű receptnek köszönhetően garantáltan elkészítheted, akár a családnak is.
olvass tovább