Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

gasztro.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • Gasztro
    • Gasztro alkategória
    • Gasztro alkategória 2
    • Gasztro alkategória 3
Trendek:
Életstílus
  1. KERESD A NŐT
  2. STYLELIFE
  3. Gasztronómia
  4. Gasztro
  5. Gasztro alkategória 3
  6. Finomságok szőlőből

Finomságok szőlőből

  • 2012. október 21.
  • Komment

Hamar beköszöntött az ősz, így mi is hamar szeretnénk meglepni téged néhány szőlős recepttel.

  Tetszik
8
  Megosztás Küldés

Multifunkcionális gyümölcs. Esszük és isszuk is. Mindenhogy finom: csipegetve, főtt ételben, sütikben. Ne feledkezzünk meg sokszor méltatlanul lefujjogott, ráncos verziójáról, a mazsoláról sem.

Finomságok szőlőből - KERESD A NŐT  - STYLELIFE - ++++++grappa, +++++konyha, ++++receptek, +++sz%C5%91l%C5%91szem, ++f%C5%91z%C3%A9s, +sz%C5%91l%C5%91, bor,

Madársaláta dióval és szőlővel

Hozzávalók:

  • 250gr madárbegysaláta
  • 30 érett szőlőszem, mag nélkül
  • szép egész dióbelek
  • 3 ek. Extraszűz olívaolaj
  • 1 ek. Almaecet
  • Só, ízlés szerint

A recept pofon egyszerű. Egy mély salátástálba keverd össze a hozzávalókat. A madársaláta, a dió, az almaecet és persze a szőlő mennyei kombinációt alkotnak együtt!

Tonhal „tatár” szőlővel, fekete olívával és paradicsommal

Hozzávalók:

  • 3 konzerves olajos tonhal
  • 15 szőlőszem
  • 15 magozott feketeolíva
  • 2 kockára vágott paradicsom
  • 1 citrom leve
  • 1 ek. extraszűz olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss kakukkfű

Csöpögtesd le jó alaposan a konzerveket, hogy ne maradjon rajtuk sok olaj. A hozzávalókat tedd be aprítógépbe és ne teljesen krémesre, inkább durvára aprítsd össze. Pirítósra kenve, alatta kis vajjal az egyik legfinomabb mediterrán sörkorcsolya!

Finomságok szőlőből - KERESD A NŐT  - STYLELIFE - ++++++grappa, +++++konyha, ++++receptek, +++sz%C5%91l%C5%91szem, ++f%C5%91z%C3%A9s, +sz%C5%91l%C5%91, bor,

Amerikai mazsolás-diós cookie

Hozzávalók:

  • 1 ½  bögre liszt
  • ½ bögre teljes kiőrésű liszt
  • 1 tk. sütőpor
  •  ½ tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. fahéj
  •  ¼ tk. Só
  • 1 bögre olvasztott vaj
  • ½ bögre cukor
  • ¾  bögre barnacukor
  • ¼ bögre méz
  • 2 nagy tojás
  • 1 rúd burbonvanília kikaparva
  • 2 bögre zabpehely
  • 1 bögre mazsola (előző éjjel beáztatva)
  • 1 bögre durvára vágott dió

A sütőt melegítsd elő 220 fokra. Egy tálban keverd össze a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Majd egy másik tálba a vajat, és a cukrokat addig keverd, míg kicsit habos nem lesz. Akkor halmozd bele a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Fokozatosan keverd össze a két keveréket. Szórd bele a zabpelyhet, a diót és a mazsolákat is. Formálj kis golyókat, majd nyomd szét őket csészealj formájúra, és tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kb 10-15 perc alatt aranybarnára sülnek.

Finomságok szőlőből - KERESD A NŐT  - STYLELIFE - ++++++grappa, +++++konyha, ++++receptek, +++sz%C5%91l%C5%91szem, ++f%C5%91z%C3%A9s, +sz%C5%91l%C5%91, bor,

Vaníliás bormártás

Hozzávalók:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 tk. Vaníliaesszencia/vaníliarúd kikaparva
  • 1 fürt fehérszőlő
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor (pl. Irsai Olivér)
  • 5 ek. Cukor

A bort egy lábasban forrald fel, majd add hozzá a cukrot és a pudingport. Ha a cukor már beleolvadt, a vaníliaesszenciát valamint a tejszínt is keverd bele, utoljára pedig add hozzá a félbevágott szőlőszemeket. Így együtt forrald össze őket. Először kicsit meghökkentőnek tűnik, de nagyon finom sodó akár egyszerű piskótákhoz is.

Dermedt othello szölő csokoládéval és grappával

  • Grappa (törkölypálinka)
  • Néhány fürt othello szőlő
  • Minőségi csokoládék

Ez amolyan társasági finomság. Nem kell főzni, csupán tálalni a két összeillő csemegét és a bivalyerős grappát. Mielőtt megérkeznek a barátok tedd mélyhűtőbe a grappát és a szőlőket. Ha már tetőfokára hágott a hangulat, elő lehet hozakodni a „gyilkos trióval”. A grappa erejét ellensúlyozza a lágy csokoládé, és utoljára jöhet egy fagyott szőlőszem. Jobb a pálinkát nem egyben lehúzni, hanem kis kortyokban a csokival és a szőlőkkel elfogyasztani. Az (íz)hatás nem marad el!

Finomságok szőlőből - KERESD A NŐT  - STYLELIFE - ++++++grappa, +++++konyha, ++++receptek, +++sz%C5%91l%C5%91szem, ++f%C5%91z%C3%A9s, +sz%C5%91l%C5%91, bor,

  • grappa konyha receptek szőlőszem főzés szőlő bor

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Tetszik
8
  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Kell a helyszín- HELLO HILLTOP!

    Kell a helyszín- HELLO HILLTOP!

    Etyek- A magyar Toszkána -  A Rókusfalvy Pincészet 25 éves jubileumi eseményén jártunk.

    Etyek- A magyar Toszkána - A Rókusfalvy Pincészet 25 éves jubileumi eseményén jártunk.

    Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozója

    Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozója

    Ismét Magyar Bor Napja - KOCCINTÁS 2024 a Vajdahunyadvárban!

    Ismét Magyar Bor Napja - KOCCINTÁS 2024 a Vajdahunyadvárban!

    Sétált oroszlánokkal, evezett aligátorok és búvárkodott cápák között – most Etyeken készít különleges borokat

    Sétált oroszlánokkal, evezett aligátorok és búvárkodott cápák között – most Etyeken készít különleges borokat

    Ma van a bor világnapja

    Ma van a bor világnapja

    Gasztro

    • Gasztro alkategória
    • Gasztro alkategória 2
    • Gasztro alkategória 3
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • Gasztro
      • Gasztro alkategória
      • Gasztro alkategória 2
      • Gasztro alkategória 3
    • MENSTYLE.HU