Kulcsszó keresés /


Könnyű mediterrán csirkés zöldségtál – ha valami egészségesre és gyorsra vágysz

  • 2025. október 15.

A rohanó napokban ritkán jut idő egy hosszú, többfogásos vacsorára de az egyszerűség nem kell, hogy a minőség rovására menjen. Ez a mediterrán hangulatú egytálétel minden szempontból a „kevesebb több” elvét követi: könnyű, tápláló, és pont annyira színes, mint amennyire egészséges. A friss zöldségek, az omlós csirkemell és az illatos fűszerek együtt egy olyan harmóniát alkotnak, amitől az egész konyha megtelik a mediterrán életérzés illatával – anélkül, hogy órákig állnál a tűzhely mellett. Tökéletes választás egy stresszes munkanap után, vagy könnyed ebédnek is.

olvass tovább

Mit üzen rólad a reggeli italod?

  • 2025. október 04.

Kávé, tea, smoothie vagy matcha – személyiség és stílus tükre. Vannak reggelek, amikor minden mozdulat szertartássá válik. Ahogy a kávé illata betölti a konyhát, vagy a víz lassan átitatja a tealeveleket, valami elkezd formát ölteni bennünk is: a nap ritmusa. A reggeli ital nem csupán ébresztő, hanem hangulat, döntés és önkifejezés.

olvass tovább

Mediterrán quinoa bowl sült zöldségekkel és fetával

  • 2025. szeptember 22.

Hétfőn valahogy mindannyian könnyedebb, egészségesebb ételekre vágyunk olyasmire, ami energiát ad, mégsem terhel meg. A mediterrán konyha frissessége és színei tökéletes inspirációt jelentenek egy stílusos hétindító fogáshoz. Ez a quinoa bowl egyszerre laktató, és diétás.

olvass tovább

Történelem egy csészében - Hogyan lett a kávé társasági esemény és digitális élmény?

  • 2025. augusztus 18.

A kávé története nemcsak egy ital fejlődéstörténete, hanem a társadalmakat formáló történelmi erőé is. A kávénövényt kezdetben körülölelő spirituális misztikumot a későbbiekben feloldotta és felőrölte – a valóságban is – a fejlődő társadalom: az ital élénkítő hatása miatt széles körben populárissá vált. Az ital fogyasztása hozta magával a kávéházak kialakulását, amelyek hamar találkapontokká és társasági események központjává váltak, és olykor forradalmak és történelmet formáló események színhelyéül is szolgáltak. A kapitalizmus térnyerésével és az élet felgyorsulásával a to-go kávézás a popkultúra szerves részévé vált, mára pedig az egykor misztikus növény a háztartások 85%-ának konyhapolcán is megtalálható.  Akár egy reggeli eszpresszóról, vagy egy nyugodt délutáni cappuccinóról van szó , a kávé mindig is összehozta az embereket. A Starbucks pedig végigkíséri a kávérajongókat ezen az ízekben és élményekben gazdag történelmi úton.

olvass tovább

Lecsó újragondolva – a nyár esszenciája egy tányéron

  • 2025. augusztus 17.

A lecsó a magyar konyha igazi ikonja: egyszerű, sokoldalú és mindig szezonban van. De vajon hogyan lehet a klasszikusból olyan fogást varázsolni, ami méltó egy stílusos nyári asztalhoz? Mutatjuk a receptet, amelyben megmarad a hagyományos ízvilág, de egy kis csavarral elegáns élménnyé válik.

olvass tovább

Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet

  • 2025. július 25.

Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára folyamatosan kerülnek fel a magyar konyha ihlette fogások – az állandó étlapon pedig egy új desszert is kóstolható, amelyet egy különleges találkozás inspirált: a spanyol sztárséf egy magyar nagymamától tanulta meg a rétesnyújtás mesterségét a város egyik leglátványosabb teraszán.

olvass tovább

Könnyű, mint a tavaszi szellő – Egészséges ebéd 20 perc alatt

  • 2025. május 23.

Ahogy a természet újraéled, úgy vágyunk mi is a frissességre – nemcsak a lelkünkben, hanem a konyhánkban is. Ez a színes csirkés-zöldséges egytálétel nemcsak gyorsan elkészül, de igazi energiabomba is. Könnyű, mégis laktató, és tele van olyan alapanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, segítenek a tavaszi fáradtság leküzdésében – és ráadásul gyönyörűen mutat a tányéron is. Ideális választás egy zsúfolt hétköznapra vagy egy pihentető, napfényes hétvégére.

olvass tovább

DISNEY+ MÁJUSI PREMIEREK

  • 2025. május 01.

A Disney+ májusban kulináris utazásra, féltve őrzött titkok felfedezésére és lebilincselő történetek megismerésére hív. Kövesd végig „A mormon feleségek titkos életének” (The Secret Lives of Mormon Wives) második évadát, amiben kiderül, hogy milyen sors vár a testvériségre a hírhedt botrányt követően! Merülj el az olasz kultúrában és fedezd fel a rejtett kulináris kincseket egy kis történelemmel fűszerezve a „Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában” (Tucci in Italy) című ötrészes sorozattal! Szintén második évadával érkezik az „Abott Általános Iskola” (Abott Elementary School), amellyel szórakoztató pillanatoknak lehetsz részese, de a true crime és más műfajok rajongói is rengeteg izgalmas műsor közül válogathatnak. Készen állsz a kalandra? Tarts májusban is velünk!

olvass tovább

3 praktikus tipp a konyha elrendezésére

  • 2025. április 26.

A konyhánk elrendezése és a dolgok rendszerezése sosem egyszerű feladat, akár egyedül élünk, akár nagy családdal. Azonban rengeteg időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt spórolhatsz meg, ha megfelelő módon alakítod ki a konyha terét és a rendszerét. Ehhez hoztunk most néhány hasznos tippet.

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 24.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább