Kulcsszó keresés /


Könnyű, mint a tavaszi szellő – Egészséges ebéd 20 perc alatt

  • 2025. május 23.

Ahogy a természet újraéled, úgy vágyunk mi is a frissességre – nemcsak a lelkünkben, hanem a konyhánkban is. Ez a színes csirkés-zöldséges egytálétel nemcsak gyorsan elkészül, de igazi energiabomba is. Könnyű, mégis laktató, és tele van olyan alapanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, segítenek a tavaszi fáradtság leküzdésében – és ráadásul gyönyörűen mutat a tányéron is. Ideális választás egy zsúfolt hétköznapra vagy egy pihentető, napfényes hétvégére.

olvass tovább

DISNEY+ MÁJUSI PREMIEREK

  • 2025. május 01.

A Disney+ májusban kulináris utazásra, féltve őrzött titkok felfedezésére és lebilincselő történetek megismerésére hív. Kövesd végig „A mormon feleségek titkos életének” (The Secret Lives of Mormon Wives) második évadát, amiben kiderül, hogy milyen sors vár a testvériségre a hírhedt botrányt követően! Merülj el az olasz kultúrában és fedezd fel a rejtett kulináris kincseket egy kis történelemmel fűszerezve a „Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában” (Tucci in Italy) című ötrészes sorozattal! Szintén második évadával érkezik az „Abott Általános Iskola” (Abott Elementary School), amellyel szórakoztató pillanatoknak lehetsz részese, de a true crime és más műfajok rajongói is rengeteg izgalmas műsor közül válogathatnak. Készen állsz a kalandra? Tarts májusban is velünk!

olvass tovább

3 praktikus tipp a konyha elrendezésére

  • 2025. április 26.

A konyhánk elrendezése és a dolgok rendszerezése sosem egyszerű feladat, akár egyedül élünk, akár nagy családdal. Azonban rengeteg időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt spórolhatsz meg, ha megfelelő módon alakítod ki a konyha terét és a rendszerét. Ehhez hoztunk most néhány hasznos tippet.

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 24.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

A fűszerek jótékony hatással bírnak - ezeket válaszd!

  • 2025. március 17.

Sokan nem is gondolnák, hogy a különböző fűszernövényeknek valóban jótékony hatása van a szervezetünkre. Nem csupán arra a célra szolgálnak, hogy ételeinket még finomabbá varázsolják. Ezeket az alapfűszereket szedtük most össze. Elengedhetetlen kellékei a konyhánknak.

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 12.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

5 alapanyag, amely nem hiányozhat a konyhádból tavasszal

Tavasszal erősen ajánlott az egészséges ételek fogyasztása, amelyekkel pótolhatjuk a télen felhasznált vitaminokat. Mivel ilyenkor jellemzően könnyebben náthásak leszünk, ezért jó tudni, hogy számos növény a most következők közül kifejezetten jó lehet arra, hogy a megfázás tüneteit enyhítsük. Mindemellett természetesen rengeteg finom ételt készíthetünk belőlük.

olvass tovább

A mozzarella 50 árnyalata

  • 2025. február 25.

A mozzarella Olaszországból indult hódító útjára, és ma már a világ minden pontján kedvelt alapanyag, az otthoni és az éttermi konyhákon egyaránt. A Szarvasi Mozzarella segítségével összegyűjtöttünk néhány kevéssé ismert tudnivalót róla.

olvass tovább