Mikulásváró édességek
Azoknak, akik mindent az utolsó pillanatra hagynak; vagy csak szimplán nem a konyha ördögei - én megértelek -, következzenek a legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető sütemények.
olvass továbbAzoknak, akik mindent az utolsó pillanatra hagynak; vagy csak szimplán nem a konyha ördögei - én megértelek -, következzenek a legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető sütemények.
olvass továbbAz utóbbi időben nagyon sokan lettek a nyers táplálkozás követői. Átállni arra, hogy valóban ne süssünk, főzzünk semmit, egy hosszú folyamat eredménye. Azok pedig, akik a nyers étkezést a mindennapjaikba bevezették, arra buzdítanak mindenkit, hogy valóban csak szépen, fokozatosan álljanak át erre a speciális táplálkozásra. Számtalan előnye van annak, hogy nem éri hőhatás az alapanyagokat. Szerintünk érdemes lenne legalább részben, néhány étkezésnél a nyerskonyha szabályait betartva elkészíteni táplálékunkat.
olvass továbbÉdesszájú vagyok, nincs ezen semmi szégyellnivaló. A következő receptek pedig - bár nem mindegyik magyar - de kétség kívül a hazai konyha kedvencei. Megmutatom, hogyan tudod elkészíteni őket, ha esetleg nem volt alkalmad ellesni a nagymamától a fortélyokat.
olvass továbbHa igazán el akarsz merülni egy-egy ország konyhájának ízvilágában, ne háromfogásos menüket rendelj elegáns éttermekben, én az utcai pavilonokban árult finomságokra esküszöm. Első ránézésre talán bizarrnak tűnhetnek ezek az ínyencségek, de ízük garantáltan kárpótolni fog mindennemű optikai hátrányért.
olvass továbbÍme két tuti recept, ha fel akarjuk gyorsan dobni a hétköznap estéket, de nem szeretnénk órákat a konyhában tölteni!
olvass továbbImádjuk az ázsiai konyhát, de állandóan étteremben enni vagy rendelni nem kimondottan pénztárcabarát. Egy eredetileg csirkével készült, könnyű receptet osztunk meg most veletek tofuval, a vegetáriánusoknak is kedvezve. A tofut ropogósra kell pirítani, egy kis ázsiai szósszal nyakon önteni, párolt zöldségekkel tálalni, és máris kész az egészséges vacsora.
olvass továbbEz a könnyű cukkini kenyér recept reggelire, tízóraira, uzsonnára, de még vacsorára is tökéletes. A legjobb benne, hogy az elkészítése is nagyon egyszerű és nem igényel semmilyen plusz konyhai tudást.
olvass továbbA Szent István tér modern gasztro-paradicsomának legújabb, távol-keleti gyöngyszeme, a Japanika nemcsak az autentikus japán konyha kortársra hangolt ízkölteményeivel hódít: bulik előtti warm up bárként is azonnal belophatja magát a szívünkbe, koktéljai és italkülönlegességei izgalmas éjszakai kalandokra csábíthatnak.
olvass továbbEgy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért nemrég felújított sörözőjében. Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.
olvass továbbEz a recept egy kézzel írt, kissé kopottas, de számomra felbecsülhetetlen értékű szakácskönyvből származik, amit apai nagymamám készített a család összes nőtagja számára. Ritkán nyúlok hozzá, valahogy nekem kell egy ünnepi, vagy különleges hangulat, hogy fellapozzam. Ha ebből a könyvből sütök, tényleg olyan érzés, mintha együtt készítenénk valamit, főleg, mert rendszerint át szoktam kicsit alakítani a receptúrákat, így régi és új praktikák találkozhatnak a konyhában. Ez a pite most vendégségbe készült, nem is tudtam megörökíteni teljességében, olyan gyorsan elfogyott. Ez az egy árva szeletke maradt, így mindenki csak az elmondásomra hagyatkozhat: kivételesen szépen sikerült a rácsozás.
olvass továbbDe ha nem megy, akkor mutatunk most néhány alapfortélyt, amellyel könnyen megtanulhatod a következő mennyei ételek elkészítését. Semmi ördöngösség nincs benne, ne ijedj meg. Klasszikus (főleg magyar) konyhák egyszerű receptjeit mutatjuk meg neked.
olvass továbbMindannyian szeretünk kísérletezni a konyhában, vagy a felhasznált alapanyagok területén. Szeretnénk minél egészségesebben és tisztábban étkezni, aminek a legfontosabb alapját azok a hozzávalók adják, amelyek több keresgélést és odafigyelést igényelnek. Lássuk hát a finomságok színes palettáját!
olvass továbbSzemezgetünk egy kicsit a különböző típusú konyhák között, és górcső alá vesszük a konyhába választható fali csempék választékát is.
olvass továbbA fűszereknek bódító illatuk van és fokozva az ízélményeket, a főztödet is megbolondíthatod velük. De arra talán nem is gondolsz, hogy közöttük jó néhány kiváló antioxidáns, koleszterincsökkentő ás anyagcsere növelő hatással bír. Összegyűjtöttük azt a 7 fűszert, amit érdemes a konyhaszekrény legkönnyebben hozzáférhető polcán tartanod.
olvass továbbHa szereted az indiai konyhát, azért, ha még nem próbáltad, akkor azért kell mindenképpen kipróbálnod az alábbi ételeket. Az indiaiak szeretnek változatos fűszerezésű és állagú ételeket készíteni, ezeket az ínycsiklandozó falatokat pedig kár lenne kihagynod. Ha igazán bátor vagy, te magad is nekiveselkedhetsz otthon, ha ennél kényelmesebb vagy, akkor irány felfedezni a város legjobb indiai éttermét! Aztán mi is kérjük a tippeket, hogy mit hol érdemes megkóstolni!
olvass továbbA francia konyha messze földön ismeretes kifinomultságáról. Náluk az előétel nem pusztán a korgó gyomor csillapítására szolgál, hanem már önmagában leírhatatlan kulináris élvezet. Az úgynevezett Hors d’Oeuvre kifejezés, előételként feltálalt aprócska falatokat takar, mely az utóbbi időben méltatlanul szorult háttérbe. Megosztunk veletek 3 receptet, amelyek nem csupán finomak, de külön történelmi háttérrel is rendelkeznek és egy-egy híresség nagy kedvencei voltak. Ideje felidézni a múltat és újra feltálalni ezeket az ínycsiklandozó falatokat.
olvass továbbA rugelach a legkarácsonyibb süti amit valaha kóstoltam, egy barátnőmnél ettem először és annyira megízlett, hogy gondoltam megpróbálom elkészíteni én is. Azért annyira karácsonyi (nekem), mert fahéj, dió és finom bogyós gyümölcsök, vagy baracklekvár van benne, és amikor készül már akkor téli meseillat költözik a konyhába.
olvass továbbBudapest egyik legkedveltebb találkozóhelyére, az Oktogonra igazi olasz hangulat érkezik, hiszen mától itt lehet megkóstolni a BELLOZZO szívvel-lélekkel készített itáliai ízeit. A street food kultúrára építő étterem Olaszországból érkező hozzávalókból dolgozik, amelyeket frissen dolgoz fel látványkonyhájában.
olvass továbbA lakaást kivakarni a piszokból nem a legszórakoztatóbb dolog, amit el tudunk képzelni, mégis te vagy a szerencsés, akinek meg kell csinálnia, ha csak nem arisztokratának születtél. De mi van akkor, ha te egész nap inkább csak fetrengenél, közben a mosatlan pedig ott kiabál a konyhapulton? Mi megtaláltuk a megoldást.
olvass továbbKi ne ismerné a mondást, amely szerint a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Ráadásul bizonyos ételek vágykeltő hatása nem mítosz. Az afrodiziákum elnevezést a görög mitológia szerelemistennője, Afrodité ihlette. Az ő vonzerejével sem ember, sem isten nem vetekedhetett. A mondák szerint léptei nyomán növények és virágok sarjadtak, ezek fogyasztása vágyserkentőként, afrodiziákumként hatott az emberi szervezetre.
olvass tovább