Kulcsszó keresés /


Filmajánló: A mackó (The Bear)

Motivációs előadók, önjelölt bölcsek, konyhafilozófusok és sufnis életvezetők sora szórja magából a maszlagot munkamorálról, kapcsolati problémák megoldásáról, anyádék hibáin való túljutásról, megbocsátásról, konzisztenciáról, kitartásról. Arról, hogy kell a feladatainkat a legnagyobb odaadással végezni, hogy "kiérdemeljük a szombatokat".

olvass tovább

Körtés-karamellás pite édesszájúaknak

Egy pitét akkor is könnyedén összedobhatunk, ha váratlan vendég állít be hozzánk, vagy ha valamilyen egyszerű édességet szeretnénk készíteni a hétvégén, ráadásul kétségtelen, hogy a szezon legnépszerűbb desszertje. A karamell és a körte íze tökéletesen illik a hűvösebb őszi napokhoz, főként egy kis vaníliával ötvözve. A következő recept elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lennünk, a siker azonban egészen biztosan garantált, mindenkit le fog venni a lábáról ez a mennyei édesség.

olvass tovább

Magyarországra érkezik a világhírű koreai szerzetes séf

  • 2023. szeptember 15.

A koreai kulináris világ titkos kincse, Jeong Kwan szerzetesnő, a "Chef's Table" című Netflix sorozat filozófus-séfje a Koreai Kulturális Fesztivál meghívottjaként szeptemberben Magyarországra érkezik. Jeong Kwan szeptember 25-én 15:00- 17:30 között tart előadást a templomi konyha művészetéről, az egészségmegőrzésről és szót ejt a fenntarthatóság fontosságáról is. Az élő előadáshoz bárki csatlakozhat online, a Korea Kulturális Központ Facebook oldalán keresztül.

olvass tovább

Konyhánk lelke: a megfelelő hűtőkészülék

  • 2023. szeptember 14.

Konyhánk az otthonunk szívét jelenti, éppen ezért az mindig nagyon jó, ha olyan berendezéseink vannak, melyek nem csak esztétikailag, de hasznosság szempontjából is a legjobb funkciókkal van ellátva. A konyha lelke pedig nem más, mint a hűtőkészülék.

olvass tovább

Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet-n

  • 2023. március 21.

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az „Új generáció”.

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2023. március 17.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább

Mitől és hogyan lehet egy nő igazán sikeres?

  • 2022. szeptember 25.

Tételezzük fel, hogy már megtaláltad azt az állást, amely elegendő pénzt hoz a konyhára, és amiben kiteljesedhetsz. Sajnos a legtöbben, miután beilleszkedünk egy új közösségbe, hajlamosak vagyunk kissé félvállról venni a dolgokat. Pedig nemcsak az állásinterjún fontos, hogy a legjobb formánkat hozzuk. Mi most összegyűjtöttük a sikeres nő tíz erényét, amellyel munkáltatódat minden nap lenyűgözheted.

olvass tovább

Magyar innováció a konyhai takarításban

  • 2022. május 26.

A Bonus Kft. antimikrobális konyhai termékcsaládja nyerte el az “Inno d’Or Év Innovációja 2022” díjat vegyi áru kategóriában. A Trade Magazin által megrendezett innovációs versenyen győztes termékek ezüst-ion technológiájával környezetvédelmi és emberi tényezőket maximálisan figyelembe véve védenek a gombák, baktériumok és vírusok ellen. Úgy érnek el kiváló fertőtlenítő hatást, hogy teljesen biztonságosak, káros vegyszerektől mentesek, így akár kisgyermekes háztartásban is javasolt a használatuk.

olvass tovább