Kerüld el a plusz kilókat ünnepek alatt
A karácsony hagyományosan a nagy evésekről is szól, mindenki megmutatja a konyhai tehetségét és persze azt is elvárja mindenki, hogy minden meg legyen kóstolva és dicsérve.
olvass továbbA karácsony hagyományosan a nagy evésekről is szól, mindenki megmutatja a konyhai tehetségét és persze azt is elvárja mindenki, hogy minden meg legyen kóstolva és dicsérve.
olvass továbbAz őszi szezon a konyhában a pitékről szól, hiszen kinek ne esne jól egy szelet forró pite egy bögre tea társaságában a hűvösebb időben? Most egy olyan receptet hoztunk el, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni, viszont garantáljuk, hogy az egész család imádni fogja.
olvass továbbA Laurel Budapest hosszú évek óta a fővárosi gasztroszíntér egyik legizgalmasabb szereplője, amelyre a klasszikus francia konyhatechnológiákra építve a magyar alapanyagok és hagyományok tisztelete, valamint a nemzetközi konyha fúziója jellemző. A Kertész utcai étterem története november végétől egyedülálló séfpáros felállással folytatódik tovább, Ötvös Zsuzsanna pastry chef és Szabó Dávid head chef vezeti a továbbiakban a konyhát.
olvass továbbPár nap és itt a karácsony. A legtöbb családnál már érezhető a konyhából áradó mézeskalács illat, felkerültek az ablakba a szebbnél szebb díszek, és elkezdtük becsomagolni az ajándékokat is.
olvass tovább…hanem, hogy kik állják körbe. Van az úgy, hogy unod már karácsonykor ugyanazokat a fogásokat, ugyanazokat a storykat, a csípős szájú nagynéni megjegyzéseit, azt amikor az egész konyha tiszta prézli volt a rántott halfilétől, azokat a nagy tányér hegyeket a halászlé után, amiket te hordtál be a konyhába a tesóval. Nem is beszélve az elégetett piskóta illatának terjengéséről a nappaliban. Gyors szellőztetés, mert „Nemsokára jönnek a vendégek„ hangzik el. Hogy gondolsz rá kellemes a karácsony vagy felejtsük el karácsony?
olvass továbbA francia konyha meghatározó része a gasztronómiának, és természetesen ha már erre a területre tévedünk, érdemes sorra venni a legfinomabb francia desszerteket, hiszen bőven van mivel büszkélkedniük. A legtöbbjükben domináns a vanília, a gyümölcsök és a karamell, a titok pedig minden esetben a kiváló minőségű könyvekben rejlik.
olvass továbbMindenki örök gyerekkori kedvencét sokkal egyszerűbben elkészítheted, mint gondolnád. Ha nem is vagy tipikus konyhatündér, ennek a pofonegyszerű receptnek köszönhetően garantáltan elkészítheted, akár a családnak is.
olvass továbbMotivációs előadók, önjelölt bölcsek, konyhafilozófusok és sufnis életvezetők sora szórja magából a maszlagot munkamorálról, kapcsolati problémák megoldásáról, anyádék hibáin való túljutásról, megbocsátásról, konzisztenciáról, kitartásról. Arról, hogy kell a feladatainkat a legnagyobb odaadással végezni, hogy "kiérdemeljük a szombatokat".
olvass továbbEgy pitét akkor is könnyedén összedobhatunk, ha váratlan vendég állít be hozzánk, vagy ha valamilyen egyszerű édességet szeretnénk készíteni a hétvégén, ráadásul kétségtelen, hogy a szezon legnépszerűbb desszertje. A karamell és a körte íze tökéletesen illik a hűvösebb őszi napokhoz, főként egy kis vaníliával ötvözve. A következő recept elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lennünk, a siker azonban egészen biztosan garantált, mindenkit le fog venni a lábáról ez a mennyei édesség.
olvass továbbA koreai kulináris világ titkos kincse, Jeong Kwan szerzetesnő, a "Chef's Table" című Netflix sorozat filozófus-séfje a Koreai Kulturális Fesztivál meghívottjaként szeptemberben Magyarországra érkezik. Jeong Kwan szeptember 25-én 15:00- 17:30 között tart előadást a templomi konyha művészetéről, az egészségmegőrzésről és szót ejt a fenntarthatóság fontosságáról is. Az élő előadáshoz bárki csatlakozhat online, a Korea Kulturális Központ Facebook oldalán keresztül.
olvass továbbKonyhánk az otthonunk szívét jelenti, éppen ezért az mindig nagyon jó, ha olyan berendezéseink vannak, melyek nem csak esztétikailag, de hasznosság szempontjából is a legjobb funkciókkal van ellátva. A konyha lelke pedig nem más, mint a hűtőkészülék.
olvass továbbTöbb mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az „Új generáció”.
olvass továbbMagyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.
olvass továbbTételezzük fel, hogy már megtaláltad azt az állást, amely elegendő pénzt hoz a konyhára, és amiben kiteljesedhetsz. Sajnos a legtöbben, miután beilleszkedünk egy új közösségbe, hajlamosak vagyunk kissé félvállról venni a dolgokat. Pedig nemcsak az állásinterjún fontos, hogy a legjobb formánkat hozzuk. Mi most összegyűjtöttük a sikeres nő tíz erényét, amellyel munkáltatódat minden nap lenyűgözheted.
olvass továbbA Bonus Kft. antimikrobális konyhai termékcsaládja nyerte el az “Inno d’Or Év Innovációja 2022” díjat vegyi áru kategóriában. A Trade Magazin által megrendezett innovációs versenyen győztes termékek ezüst-ion technológiájával környezetvédelmi és emberi tényezőket maximálisan figyelembe véve védenek a gombák, baktériumok és vírusok ellen. Úgy érnek el kiváló fertőtlenítő hatást, hogy teljesen biztonságosak, káros vegyszerektől mentesek, így akár kisgyermekes háztartásban is javasolt a használatuk.
olvass továbbPattognak a szikrák és tombolnak a hormonok a szerelem vegykonyhájában. A vonzalom azonban mesterségesen nem hozható létre, vagy megvan, vagy nincs. Fejlődését azonban elősegíthetjük, vagy éppen örökre meggátolhatjuk.
olvass továbbA magyarok karácsonyfája alatt évek óta megtalálhatók a különféle, hasznosabbnál hasznosabb konyhai és háztartási kisgépek. Mert mindenki jól tudja, hogy nemcsak adni, hanem kapni is jó robotporszívót, automata kávéfőzőt, vagy hajgöndörítőt. Ha még nincs ötleted, mit ajándékoznál idén szeretteidnek, vagy magadnak, akkor most segítünk!
olvass továbbEgy étterem, mely magában hordozza a tájat, a múltat és a jelent, és merészen néz a jövőbe. A táj gasztronómiáját ötvözik a modern konyha bisztróstílusával, mégis hozva a tradíciókat.
olvass továbbTételezzük fel, hogy már megtaláltad azt az állást, amely elegendő pénzt hoz a konyhára, és amiben kiteljesedhetsz. Sajnos a legtöbben, miután beilleszkedünk egy új közösségbe, hajlamosak vagyunk kissé félvállról venni a dolgokat. Pedig nemcsak az állásinterjún fontos, hogy a legjobb formánkat hozzuk. Mi most összegyűjtöttük a sikeres nő tíz erényét, amellyel munkáltatódat minden nap lenyűgözheted.
olvass továbbMivel idén nyáron nem mehetünk távoli vidékekre nyaralni, igy a nyaralást kell idehozni. Ázsia a konyhádban! Ezek a tekercsek igazi jolly jokerek! Nyáron mindent bele lehet tenni, ami a kertben terem vagy amit a piacon „levadászol” aznap. A gyerkőcök is biztosan szívesen fogyasztják, hisz olyan viccesek és színesek. De ha a csajok péntek este átmennek hozzád, akkor is nyerő választás.
olvass tovább