Kulcsszó keresés /


Szörényi Örs konyhája: Kebab mazsolás rizzsel

  • 2015. január 13.

Szentendrén van egy kedvenc helyem, egy karibi étterem. Egyrészt nagyon kedvelem a különleges ételeket, másrészt kedves a kiszolgálás. Olyannyira megtetszett ez az ízvilág, hogy otthon is megpróbáltam reprodukálni ezeket az ételeket. Természetesen itt nem álltam meg, hanem ezen a vonalon továbbhaladva születtek olyan receptek, melyek nem autentikusak, viszont beleillenek ebbe a sorba.

olvass tovább

Hamburger-szerelem

  • 2014. december 23.

Emlékszem még azokra az időkre, amikor anyu azzal parancsolt vissza az étkezőasztalhoz: „Kislányom, addig nem állhatsz fel, amíg nem eszed meg a Wagyu marhát.” Ma már nem kell ilyesmire figyelmeztetnie senkinek, hiszen egyre több étteremben és bárban találkozhatunk jó minőségű húsokkal. A Burger Love-ot pedig éppen ezért szeretjük.

olvass tovább

Juszti feminista volt

  • 2014. október 02.

„Hamarabb lesz Amerikának női elnöke, mint színes bőrű!” – üvöltötte Juszti, a véresszájú feminista barátnőm a flancos étterem teraszán. Mindenki minket bámult. „Már megint a Juszti miatt égek.” - gondoltam magamban.

olvass tovább

Hamis tavaszi tekercs

  • 2014. szeptember 16.

Imádom az ázsiai konyhát, mégse szeretek folyton kínai étterembe járni. Egyrészt kevés az igazán jó hely, másrészt mindig is izgatott, hogyan lehet a tradicionális ízeket újszerű megoldásokkal ötvözni. Nem is tennék egyenlőségjelet a két tavaszi tekercs között, hiszen a cél nem a másolás, inkább az újragondolás volt.

olvass tovább

Evidens - a valóra vált álom

  • 2014. június 29.

A művész barátnőm invitált ide egy baráti-családi vacsorára, és a kedves barátnőm köztudottan nagy hedonista hírében áll, nem mellesleg borlovag is. Meg kell, mondjam, manapság egyre ritkábban fordulok meg olyan étteremben, ahol az első szembetűnő dolog az a kifogástalanul kedves és precíz kiszolgálás.

olvass tovább

Mindent bele pizza

  • 2014. június 26.

A gyorsétterem otthon harmadik része következik, a hamburger és a tortilla után ideje volt elővenni a legalapabb rendelős ételt: a pizzát. Nincs még egy ennyire népszerű és egyszerű fogás, én az elmúlt két hétben azt hiszem minden második nap elkészítettem. A feltétet mindenki úgy variálhatja, ahogy neki tetszik, lehet húsos vagy zöldséges verzió, és nem csak buliban, de egy kettesben eltöltött vacsorán is megállja a helyét.

olvass tovább

Federer a világ egyik legjobb séfével főzött

  • 2014. május 28.

Két világelső – a teniszcsillag Roger Federer és Yannick Alléno, a három Michelin-csillaggal elismert francia séf stílusos konyhai bemutatót tartott Champagne szívében az Le & étterem megnyitóján. A champagne-ért rajongó sztár, mint a Moët & Chandon nagykövete örömmel segített be az est fogásainak elkészítésénél és világhírű stílusérzékét most a konyhában próbálta megcsillantani.

olvass tovább

l'Occhio di Stile - A Stílus szeme

  • 2014. április 15.

Már várja vendégeit az ország legújabb gasztronómiai fellegvára, a szuperluxus pesti pláza, az il Bacio di Stile tetején lévő, nemes egyszerűséggel l'Occhio di Stile-re (vagyis "A Stílus Szeme") keresztelt fine dining étterem és bár.

olvass tovább

Gyorsétterem otthon 2. rész

  • 2014. április 01.

Hagyma? Csípős? Minden mehet? Lefogadom, ezt a kérdezz-feleleket ti is számtalanszor hallottátok valamelyik nagykörúti gyrososnál. Az kétségtelen, hogy Budapesten méterenként lehet valamilyen török, görög, vagy arab gyorsétterembe futni, egyesek igényesebbek, a többség viszont tizenkettő egy tucat. Egyszerű oka van, miért ajánlom, készítsétek el néha-néha magatok ezeket a tipikus rendelős, talponállós kajákat: legyetek tisztában azzal, mit esztek meg. A futószalagon készült tortillában, a nyársra szúrt, egész napi köhögésnek és szmognak kitett húsmasszában, és az ilyen-olyan öntetekben rengeteg adalékanyag és tartósítószer van, amikre semmi szüksége sincs a szervezetednek. A mostani receptből pedig az is kiderül, mennyire gyorsan kész van.

olvass tovább