Speakeasy és Gourmet-étterem egy helyen!
A hétvégi hajnalba hajló bulik után természetesen tovább pörög a Fat Mo’s!
olvass továbbA hétvégi hajnalba hajló bulik után természetesen tovább pörög a Fat Mo’s!
olvass továbbFizetnél 450 ezer forintot egy vacsoráért? Akkor sem, ha húsz fogásból állna és egy Michellin csillagos chef főzné meg neked, az egy főre jutó pincérek száma pimaszul magas lenne és a speciális teremben olyan érzeted lenne, mintha a fellegekben étkeznél?
olvass továbbSzentendrén van egy kedvenc helyem, egy karibi étterem. Egyrészt nagyon kedvelem a különleges ételeket, másrészt kedves a kiszolgálás. Olyannyira megtetszett ez az ízvilág, hogy otthon is megpróbáltam reprodukálni ezeket az ételeket. Természetesen itt nem álltam meg, hanem ezen a vonalon továbbhaladva születtek olyan receptek, melyek nem autentikusak, viszont beleillenek ebbe a sorba.
olvass továbbEmlékszem még azokra az időkre, amikor anyu azzal parancsolt vissza az étkezőasztalhoz: „Kislányom, addig nem állhatsz fel, amíg nem eszed meg a Wagyu marhát.” Ma már nem kell ilyesmire figyelmeztetnie senkinek, hiszen egyre több étteremben és bárban találkozhatunk jó minőségű húsokkal. A Burger Love-ot pedig éppen ezért szeretjük.
olvass tovább„Hamarabb lesz Amerikának női elnöke, mint színes bőrű!” – üvöltötte Juszti, a véresszájú feminista barátnőm a flancos étterem teraszán. Mindenki minket bámult. „Már megint a Juszti miatt égek.” - gondoltam magamban.
olvass továbbImádom az ázsiai konyhát, mégse szeretek folyton kínai étterembe járni. Egyrészt kevés az igazán jó hely, másrészt mindig is izgatott, hogyan lehet a tradicionális ízeket újszerű megoldásokkal ötvözni. Nem is tennék egyenlőségjelet a két tavaszi tekercs között, hiszen a cél nem a másolás, inkább az újragondolás volt.
olvass továbbA művész barátnőm invitált ide egy baráti-családi vacsorára, és a kedves barátnőm köztudottan nagy hedonista hírében áll, nem mellesleg borlovag is. Meg kell, mondjam, manapság egyre ritkábban fordulok meg olyan étteremben, ahol az első szembetűnő dolog az a kifogástalanul kedves és precíz kiszolgálás.
olvass továbbA gyorsétterem otthon harmadik része következik, a hamburger és a tortilla után ideje volt elővenni a legalapabb rendelős ételt: a pizzát. Nincs még egy ennyire népszerű és egyszerű fogás, én az elmúlt két hétben azt hiszem minden második nap elkészítettem. A feltétet mindenki úgy variálhatja, ahogy neki tetszik, lehet húsos vagy zöldséges verzió, és nem csak buliban, de egy kettesben eltöltött vacsorán is megállja a helyét.
olvass továbbKét világelső – a teniszcsillag Roger Federer és Yannick Alléno, a három Michelin-csillaggal elismert francia séf stílusos konyhai bemutatót tartott Champagne szívében az Le & étterem megnyitóján. A champagne-ért rajongó sztár, mint a Moët & Chandon nagykövete örömmel segített be az est fogásainak elkészítésénél és világhírű stílusérzékét most a konyhában próbálta megcsillantani.
olvass továbbMár várja vendégeit az ország legújabb gasztronómiai fellegvára, a szuperluxus pesti pláza, az il Bacio di Stile tetején lévő, nemes egyszerűséggel l'Occhio di Stile-re (vagyis "A Stílus Szeme") keresztelt fine dining étterem és bár.
olvass továbbHagyma? Csípős? Minden mehet? Lefogadom, ezt a kérdezz-feleleket ti is számtalanszor hallottátok valamelyik nagykörúti gyrososnál. Az kétségtelen, hogy Budapesten méterenként lehet valamilyen török, görög, vagy arab gyorsétterembe futni, egyesek igényesebbek, a többség viszont tizenkettő egy tucat. Egyszerű oka van, miért ajánlom, készítsétek el néha-néha magatok ezeket a tipikus rendelős, talponállós kajákat: legyetek tisztában azzal, mit esztek meg. A futószalagon készült tortillában, a nyársra szúrt, egész napi köhögésnek és szmognak kitett húsmasszában, és az ilyen-olyan öntetekben rengeteg adalékanyag és tartósítószer van, amikre semmi szüksége sincs a szervezetednek. A mostani receptből pedig az is kiderül, mennyire gyorsan kész van.
olvass továbbNem végeztem reprezentatív kutatást, de majdnem biztos vagyok benne, hogy a 3 leggyakoribb étel, amit akár egy 4. kategóriás falodában is szívesen majszolunk el: a gyros, a pizza és a hamburger. Nyilván van az a hely és idő, amikor nem fér bele a napi programba a főzőcskézés, mégis minden más alkalomra erősen ajánlom, hogy magatok készítsétek el ezeket a fogásokat, mert sokkal olcsóbbak, és ami még fontosabb, sokkal egészségesebbek, mint a bolti verziói. Arra gondoltam, sorra veszem hétről hétre majd a leggyakrabban házhoz rendelt és/vagy helyben elfogyasztott gyorséttermi ételeket, és meglátjátok mennyivel kiadósabb és ínycsiklandóbb adagok lesznek a tányéron!
olvass továbbA KIOSK csapata és az étterem üzleti partnereik önkéntes munkatársai 300 ember számára főztek, és szolgáltak fel kétfogásos meleg vacsorát az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai Éjjeli Menedékhelyének mindkét telephelyén.
olvass továbbA jövő elkezdődött. A Lánchíd pesti hídfőjénél legalábbis biztosan. Robotok szállták meg a Széchenyi teret ugyanis, és elhoztak nekünk egy fantasztikusan új és merész japán konyhát egyenesen Tokióból. Vigyázat, nem csak az ízérzékeinkre lesznek hatással!
olvass továbbÚgy 15- 20 évvel ezelőtt még nem létezett olyan, hogy gyerekbarát étterem, mégis a legtöbb helyen szívesen fogadták a vendéglátósok a családosokat is, örültek ha betértek. A gyerekek kulturáltan tudtak viselkedni és viszonylag csendben megvacsorázhatott a család, anélkül hogy kinézték volna őket, vagy fogták volna a fejüket a felszolgálók.
olvass továbbKávéházi sorozatunkban elsőként, a 10 éves jubileumát ünneplő Spinoza Kávéházat mutatjuk be. Budapest belvárosában, a Dob utca nyüzsgésében találtunk rá erre a tradicionális étterem-kávézóra, ahol a színházi élet szerelmesei is megtalálják számukra a kulturális csemegét.
olvass továbbSzép csendben új fejezet nyílt a budapesti éjszakai élet történetében. A régóta haldokló Gozsdu udvar egy szempillantás alatt a semmiből éledt újjá. Ma, ha betérünk, hömpölygő tömeget látunk és fényárban úszó, roskadásig megtöltött helyeket. Ha erre jársz, ne állj meg az elején, keresd a Spílert, ott majd tudni fogják, mire vágysz!
olvass továbbMi csak így ismerjük: Gianni étterme. A Trattoria Pomo D’oro e név miatt egyszer már meg lett bélyegezve, de a töretlen siker őket igazolja. Lássuk milyen is kis hazánkban az olasz – magyar barátság.
olvass tovább’’Budán lakni világnézet.’’ Budán bisztróba járni pedig életérzés. Méghozzá milyen jó érzés. Valahogy így született meg a Déryné, anno 1951, és így épült újjá immáron öt esztendeje.
olvass továbbÚj fogalom a gasztronómiában a bárkonyha. Ajánlatos lesz megtanulni, mit is jelent. Most adunk egy kis magyarázatot hozzá.
olvass tovább