Vacsorázz a héten a legelegánsabb éttermekben!
Ezen a héten kerül megrendezésre a 9. Országos Étterem Hét, melynek keretein belül vasárnapig Magyarország legjobb éttermeiben fogyaszthatsz 3 fogásos ebéd- és vacsoramenüket fix áron.
olvass továbbEzen a héten kerül megrendezésre a 9. Országos Étterem Hét, melynek keretein belül vasárnapig Magyarország legjobb éttermeiben fogyaszthatsz 3 fogásos ebéd- és vacsoramenüket fix áron.
olvass továbbKi ne szeretné a hamburgert? Ahogy e sorokat írom, én is egy sajtburgerről ábrándozom. David Rotter sztárséf is hasonló érzéseket táplál a bucis csodák iránt, és megteremtette a világ legfinomabb hamburgerét, ami nem csak a különleges hozzávalók miatt lesz extravagáns, de még otthon is elkészíthető.
olvass továbbAhol minden nap történik valami!
olvass továbbA hétvégi hajnalba hajló bulik után természetesen tovább pörög a Fat Mo’s!
olvass továbbKi ne ismerné a mondást, amely szerint a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Ráadásul bizonyos ételek vágykeltő hatása nem mítosz. Az afrodiziákum elnevezést a görög mitológia szerelemistennője, Afrodité ihlette. Az ő vonzerejével sem ember, sem isten nem vetekedhetett. A mondák szerint léptei nyomán növények és virágok sarjadtak, ezek fogyasztása vágyserkentőként, afrodiziákumként hatott az emberi szervezetre.
olvass továbbAz őszi esték, vendégváró hétvégék kedvenc mártogatósa a pikáns padlizsánkrém. Hoztunk nektek egy egyszerűen elkészíthető receptet. Próbáljátok ki!
olvass továbbLegújabb kísérletezésem a lenmaglisztes, kakaós puffancs, amely a Paleo -Len lisztből készült, amely liszt nem más, mint a len préselési maradékának őrleménye.
olvass továbbIsmerünk baracklekvárosat, túrósat, cukormázast, de eszünk ágába sem jutna, hogy létezik baconfeltétes, vagy sóspereces. Nézzétek meg képgalériánkat, amibe összeválogattuk a legkülönfélébb ízű és színű fánkokat. Vigyázat, nem minden édes!
olvass továbbEz egy leveles csoda, imádom ahogy puha és egyben ropogós. Ahogy peregnek a lapocskák a kezem között, és az a mámorítóan vajas íz. Fantasztikus. Ehhez egy valami illik jól egy kesernyés gyümölcsös joghurt.
olvass továbbNagyon omlós, nagyon puha, nagyon citromos kuglóf a reggeli kávé mellé egy nagy kanál Nutellával, vagy csak magában a glaze-zel.
olvass továbbGyakran rohanunk, és csak délután eszmélünk fel arra, hogy nem ebédeltünk semmit. Holott az ebéd majdnem olyan fontos, mint a reggeli, és ha átugorjuk, akkor roncsoljuk anyagcserénket, kárt teszünk vércukorszintünkben, és alaposan odateszünk a hormonoknak is. Fontos, hogy délben, vagy a kora délutáni órákban egészségesen táplálkozzunk, és ezzel többek között a hangulatváltozásokat is megelőzzük. Ha szeretnél pénztárcabarát megoldásokat, akkor gondolkodj előre, és készítsd el előző nap a másnapi üzemanyagodat! És persze szerezz be egy jó ételhordót!
olvass továbbItt a nyár, ez hivatalos. Hiszen roskadoznak a zöldségesek a fincsi, roppanós, nyálcsorgató zöldségektől és gyümölcsöktől. De a legjobb az egész nyárban az egészséges reggeli. Imádom hogy joghurtos smoothie-kat reggelizhetek! A smoothie 3 perc alatt készül el és nagyon laktató.
olvass továbbVan egy nagyon bevált kalács receptem, és kigondoltam, mi lenne ha egyszerűen megkenném Nutellával és úgy sütném ki? Nutellás kalács lenne! Egyébként nem szeretem a Nutellát, viszont csodálattal tekintek erre az édességre és kitalálójára, világszinten egy olyan termék, amelyet mindenki szeret így, vagy úgy és mindenhol találkozhatunk vele, még Thaiföld legeldugottabb szigetének egy kis bodegájában is van.
olvass továbbAz újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.
olvass továbbA Magyar Sörgyártók Szövetsége kezdeményezésére most először ünnepelték a Sör Világnapját Magyarországon. A Sörszövetség „Sör mi több” eseménysorozata keretében, hagyományteremtő szándékkal csatlakozott a nemzetközi ünnephez. Az eredetileg Amerikából indult világnap alkalmából szakértők grill és barbecue különlegességeket, valamint velük harmonizáló sörfajtákat párosítottak.
olvass továbbA kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.
olvass továbbÉn és a piskóta rosszban vagyunk, nagyon rosszban. Eddig még soha nem sikerült olyan igazi egészszájat betöltős piskótát sütnöm. Mindig összeszottyan mikor kiveszem a sütőből. Ez felháborító. De most sikerült kreálnom (több receptből) egy egészen szuper piskóta receptet, ugyan ez is egy kicsit összement, miután kivettem a sütőből de már nem annyira. Puha és habkönnyű, emlékeztet a gyerekkori ízekre.
olvass továbbValljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!
olvass továbbItt a nyár, folytatjuk a nagy diétázást, ezért Dorci ma valami igazán könnyű és finom recepttel kedveskedik nektek. Csőben sült paradicsomos padlizsán a mosoly mára.
olvass továbbAmikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.
olvass tovább