Spárgás quiche nagy mosollyal
Ma egy igazán szezonális meglepetéssel kedveskedik nektek a Mosoly Bisztrós Dorszi. Kóstoljátok meg a spárgás quiche-t nagy mosollyal.
olvass továbbMa egy igazán szezonális meglepetéssel kedveskedik nektek a Mosoly Bisztrós Dorszi. Kóstoljátok meg a spárgás quiche-t nagy mosollyal.
olvass továbbAhogy melegszik az idő, jobban esik egy finom hűsítő finomságot elfogyasztani. Jó érzés ha közben ez a finomság nemcsak alakbarát hanem egészséges is, mert sok rostot és „jó” szénhidrátot tartalmaz. A következő desszert: Rizses málna, vagyis: rizses málna fagyi. Könnyű és viszonylag gyorsan elkészíthető.
olvass továbbA héten nézegettem a Thaiföldi nyaralásunk képeit, és elfogott a vágy egy csodálatos, csípős, pikáns zöld curry iránt. Szereztem egész jó áron garnélarákfarkat is. Nyerset, a szürkét, mert előfőzöttből finom rákot nem lehet készíteni ugyanis biztos, hogy szétfőzi az ember. A rákfarok pedig úgy jó, ha még roppan, kissé opálos halvány rózsaszínű.
olvass továbbValaki önszántából nem fogyaszt tojást és tojás tartalmú ételeket, valaki étel allergia miatt, de egy biztos, a finom ízek tojás nélkül is az asztalra varázsolhatóak, például ezzel a pástétom-recepttel.
olvass továbbAz édes reggeliket kevésbé szeretem, de néha jól esik. Reggel amúgy is lehet egy kicsit bűnözni. Szóval, ha tehetem kalács, lekvár, egy jó kis vajas keksz vagy egy könnyű muffin van terítéken. Amit most hoztam nektek, nagyon tavaszi, nagyon ’szánsájn’, habkönnyű és nagyon finom. Egy forró café latte mellé, egy kanál nutella a tetejére és boldogan indul a nap.
olvass továbbAnnyira szeretem az egyszerű “pikk-pakk” kajákat, amik ráadásul egészségesek is. Az egyik kedvenc zöldségem a padlizsán. Olyan sokféleképpen felhasználható és laktató, köret vagy hús nélkül is.
olvass továbbMég a legegyszerűbbnek tűnő ételeket is gasztro-csodává lehet varázsolni néhány egyszerű trükkel. A grillezett sajt esetében például ez abszolút igaz. Ha szorult belénk némi művészi hajlam, akkor díszes köretként szolgálnak a zöldségek, ráadásul segítenek enyhíteni a bűntudatot a kalóriabombák elfogyasztása után. A füstölt Gouda sajtból készült mártás pedig feldobja a snassz grillezett sajt ízvilágát, így a „sajtban sajt” élménytől válik igazán különlegessé ez az egyszerű fogás. A teltebb ízek mellett persze maga az étel is sokkal laktatóbb ebben a formában.
olvass továbbEzúttal a pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, de idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál.
olvass továbbÉlénkít, frissít, méregtelenít is egyben, ráadásul finom, kellemes ízű ital. A bodza gyógyító ereje a hatóanyagok összességében rejlik, ennek tulajdonítható általános immunműködést serkentő és ellenálló-képességet fokozó hatása.
olvass továbbMélyhűtött finomság, háromféle margarita felhasználásával egy frissítő, alkoholos élményért. Az összeállítás negyedóra alatt kész, a különböző rétegeket viszont két órán keresztül kell a mélyhűtőben tartani, mielőtt egymásra kerülnének, ezért érdemes a felszolgálást megelőző napon elkészíteni őket.
olvass továbbA méz természetes, gyermekbarát édesítőszer, ami megfelelő alternatívája lehet a fehér cukornak. Táplálékként vagy gyógytermékként való fogyasztása és felhasználása egyidősnek mondható az emberiség történelmével. Sajnos a múlt században a méhgyógyászati termékek alkalmazása a szintetikus gyógyszerek forradalmának következményeként méltánytalanul háttérbe szorult, az édesítés terén pedig a finomított fehér cukor vette át a vezető szerepet, de újabban ismét kezdjük felismerni és alkalmazni a méz nyújtotta előnyöket.
olvass továbbLegutóbbi medvehagymás írásomban már jeleztem, hogy mennyire szeretem a primőröket. A „tavaszi szem-szájnak ingere”sorozat következő alanya a spárga.
olvass tovább2015. április 28-án Budapesten járt az Aperol és Campari nemzetközi márkanagykövete, Loris Contro, aki fergeteges stílusban varázsolt másodpercek alatt igazi olasz nyáresti frissítőket - amelyeket otthon is könnyedén elkészíthetünk. Hozzá pedig könnyed, pikáns falatkákat tálalhatunk barátainknak, amelynek trükkjeiről Wossala Rozina mesélt.
olvass továbbÜnnepeljük ma drága anyukáinkat, akik minden egyes nap fáradhatatlanul dolgoznak a mi boldogságunkért!
olvass továbbA wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.
olvass továbbKirándulásaink gyakran építészeti-gasztronómiai jellegűek. Vagyis néhány épület körbefotózása után igyekszünk éhségünket valami helyi finomsággal csillapítani.
olvass továbbBár a legtöbbeknek a kölesről manapság sajnos csak a madáreleség jut eszükbe, higgyétek el, kár lenne kihagyni ezt az értékes gabonát a saját étrendünkből! A köles az egyik legrégebb óta termesztett gabonánk, nekünk magyaroknak is egészen az ősidőktől kedvelt napi élelmünk volt.
olvass továbbA természet jó példát mutat minden esztendőben arra, hogy hogyan kell újra és újra megújulni, megszépülni. A tavaszi időszak nekünk is jó alkalom arra, hogy kövessük példáját. Egy jól alkalmazott kúra új lendületet ad a mindennapokhoz, megszépíti, megfiatalítja az embert. Érdemes hangsúlyt fektetnünk a megelőzésre és nem csak akkor odafigyelni magunkra, amikor már baj van! Összegyűjtöttünk pár egyszerű tippet a tavaszi megújuláshoz. Ezek közül azok is bátran válogathatnak, akik egy nagyobb tisztító kúrára még nem állnak készen, de már motoszkál bennük a gondolat, hogy mégiscsak tegyenek valamit az egészségükért.
olvass továbbTermészetes, hogy a meleg beköszöntével egyre könnyebb ételeket kívánunk meg. Így hát nemcsak a diétázóknak és az egészséges életmód híveinek remek alternatíva ez a könnyed, citrusos saláta, hanem azoknak is, akik szeretnének valami finomat enni! Persze könnyen és gyorsan, mindössze 30 perc alatt elkészíthető!
olvass továbbMostanság időről-időre felüti a fejét egy-egy slágertermék, amit aztán unalomig sulykol a trend. Szerintem, ha helyén kezeljük ezeket, sokkal jobban fogjuk értékelni, nem várunk tőlük többet, mint amik…
olvass tovább