Kulcsszó keresés /


A konyak hazája

  • 2010. szeptember 22.

Az igazi csak és kizárólag Franciaországban készül. Ott sem mindegy, hol. Csak az a konyak valódi, amelyet Charente és Charente Maritime megyékben készítenek. Látogassunk hát el ide, és tegyünk egy virtuális sétát Franciaország eme gyönyörű vidékén.

olvass tovább

White Lady

  • 2010. április 16.

Ennek a kellemesen hűsítő, gin alapú, igazi nyári koktélnak az elkészítése (ahogyan tulajdonképpen a korábbiaké sem) nem egy őrdöngős föladat. Fogod a két összetevőt meg a jeget és jól megrázod. Persze adagolhatod mindezt úgy is, minta Te lennél a sarki bár mixere, s nem pedig a család pocakosodó papucsa...

olvass tovább

Magyar nemzeti szakácskönyv

  • 2010. január 04.

Ritkán ajánlunk a gasztronómia rovatban könyvet (eddig még soha - szerk.), de most úgy éreztük kivételt kell tennünk, ezzel a csodálatos, újra kiadott könyvvel. József nádor egykori udvari szakácsának egyetlen műve ez, mely eredetileg "Legújabb Magyar Szakács Könyv" címen jelent meg a 19. század elején.

olvass tovább

Nem csak Wiener Schnitzl

  • 2009. november 05.

A magyar konyhához ezer szállal kötődő osztrák gasztronómiáról keveset tudunk, pedig lenne mit. És nem csak a közös gyökerek, de a remek ízek miatt is.

olvass tovább

Lehetetlen gasztronómia: Hogy nem haltak éhen a németek?

  • 2009. január 30.

A történelem számos rejtéllyel rendelkezik. Ezek közé tartozik, hogy a finnek hogy bírják a globális felmelegedést, az angolok hogyan szaporodtak el, és a németek miért nem haltak éhen. A német gasztronómiáról szóló könyv bizony igen rövid lehetne, de azért megpróbáljuk a lehetetlent, s összegyűjtjük a legígéretesebb ínyencségeket Nektek.

olvass tovább

A göcseji körtepálinka

  • 2008. június 18.

A zalai tájegység elsősorban apró, hangulatos falvairól, egyedi gasztronómiájáról és nyugalmáról volt híres. Ez a helyzet azonban most megváltozik, azzal, hogy az ország hetedik védett pálinkája, és első körtepálinkája lett.

olvass tovább

Portugál konyha - a legkisebb latin nép is szereti a hasát

  • 2008. május 11.

Portugália a hangulatos kisvendéglők, a tenger gyümölcsei, és nem utolsósorban a napi sokszori étkezés országa. A világszerte közismert olasz, spanyol, vagy francia konyha mellett viszonylag kevesebb figyelem jut a luzitán gasztronómiára, pedig a legkisebb latin nép is szereti a hasát

olvass tovább

Somogyország ízei I. rész

  • 2008. április 25.

Koppány utódai Somogy lankái között sajátságos gasztronómiai környezetet teremtettek. Az első részben a föld és az erdő terméseit, és az ezekből készített ételeket mutatjuk be.

olvass tovább