A mediterrán étrend térvesztése
A mediterrán konyha jó hírnevéhez nem méltó az a változás, amely a déli étkezési szokásokban tapasztalható. Egy felmérés szerint a mediterrán országok lakói fogyasztják a legtöbb zsíros ételt.
olvass továbbA mediterrán konyha jó hírnevéhez nem méltó az a változás, amely a déli étkezési szokásokban tapasztalható. Egy felmérés szerint a mediterrán országok lakói fogyasztják a legtöbb zsíros ételt.
olvass továbbHa Spanyolországba készülsz, vértezd föl magad a hispániai konyha alapételeinek ismeretével.
olvass továbbJúnius 23-án kezdődik a Balaton környéki bor egyik legjelentősebb eseménye. A programsorozat célja a kultúra, a bor-és gasztronómia minél szélesebb körben történő megismertetése. Az érdeklődőket 4 napon át borbemutató, borvásár várja a balatonfüredi Tagore sétányon felállított borpavilonoknál, ahol sok pincészet kap bemutatkozási lehetőséget, de Füred mellett még sok más helyszín kínál kiváló szórakozási lehetőséget.
olvass továbbIstvánffy Zoltán sokoldalú fényképész. Otthonosan mozog a portréban, jól és könnyen talál érdekes fotótémát az élet számos területén, az gasztronómia vagy épp az épített örökség képei. Az ő igazi otthona azonban mintha inkább a víz lenne...
olvass továbbJúnius első hétvégéjén a Millenárisba várja a minőségi gasztronómia iránt érdeklődő nagyközönséget a Budai Gourmet. A rendezvényt egy szakmai nap vezeti fel: június 2-án a szervezők oda várják a szakma színe-javát, hogy ismerkedhessenek, barátkozhassanak. Ezen a napon derül fény arra is, melyek lettek a csúcsborok a Pannon Bormustrán.
olvass tovább2003 óta immáron kilencedik alkalommal rendezik meg az Etyeki pincefesztivált. A hazai borászat egyik legrangosabb eseményén ismét széles programkínálattal, felnőtt és gyermekrendezvényekkel, és természetesen értékes gasztronómiai élményekkel várják a kilátogatókat.
olvass továbbKávéhoz csokoládé, bor, desszert vagy éppen likőr. Mind passzol.
olvass továbbIsmét a gasztronómia Olümposzán a koppenhágai Noma étterem: a René Redzepi séf vezette helyet másodszor találta a világ legjobbjának konyhák világának 800 nemzetközi szakértője. A mérvadó Restaurant Magazine című folyóirat hétfőn hirdette ki a szavazás eredményét.
olvass továbbIdén már második alkalommal költöztek be egy hétvégére (2011.március 19-20.) a hazai és külföldi borászok, borkereskedők, és a gasztronómia képviselői a budapesti ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royal patinás épületébe. A VinCE 2011 minden részletében megtervezett professzionális boresemény a borvilág, a gasztronómia, a borkereskedelem és a borszerető közönség számára.
olvass továbbSokrétű és minőségi programokkal várják a Villányi borvidékre érkező borbarátokat a tavaszi borzsongás nevű rendezvény szervezői. Április 29. és május 1-je között a tánc, a zene, a gasztronómia kedvelői találkozhatnak számos remek előadóművésszel, és persze számos borásszal.
olvass továbbÚjabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot, így a Costes mellett már a belvárosi Onyx is büszkélkedhet a rangos elismeréssel - számol be a vilagevo blog.
olvass továbbA magyar gasztroforradalomban elévülhetetlen szerepe van a gasztroblogoknak. Az alábbiakban röviden mutatjuk be három kedvenc bloggerünket.
olvass továbbA budapesti Babel Delikat Étterem a belvárosi Szarka utcában csodálatos gasztronómiai, sőt, bátran mondhatjuk majd minden érzékszerv számára különleges meglepetésekkel szolgál a fine dining ínyenc közönsége számára, immáron három éve.
olvass továbbMúlt év végén új gourmet bolttal gazdagodott Budapest, a Királyhágó tér környéke. A Degusta - Borok & Finomságok remekül illeszkedik a budai tér körüli pékségek, zöldségesek és bioboltok sorába. A kínálat gerincét hazai termelőktől beszerzett minőségi élelmiszerek adják. A tulajdonosok a Slow Food mozgalom követőiként kiemelt szerepet szánnak a magyar kistermelők termékeinek.
olvass továbbHogy ne csak a csavarhúzódat (vodka-narancs) villantsd a vendégek előtt.
olvass továbbEgészségesebb, mint a hagyományos asztali és az íze is sokkal különlegesebb. Váltsd le a fehéret feketére!
olvass továbbKevés olyan hely van Budapesten, mely annyira kultikus színhelye lenne a magyar irodalomnak, kultúrának mint a New York kávéház. Az épület és a kávéház összenőtt a magyar történelemmel, ahol az asztaloknál Budapest vezető
olvass továbbIráni szőnyegszövés, a pekingi opera, a francia gasztronómia és a horvát mézeskalácsosság is szerepel azok között, amelyek felkerülhetnek az UNESCO eszmei kulturális világörökségének listájára. A két csoport összesen 51 jelöltjét kedden az ENSZ párizsi székhelyű szervezete hozta nyilvánosságra.
olvass továbbA közhiedelemmel ellentétben, nem feltétlenül unja az életét az, aki hagyományos magyar ételeket fogyaszt. Sőt!
olvass továbbMexikó az azték és spanyol kultúra egyik legcsodálatosabb szintézise, amit mindenkinek látni kell.
olvass tovább