Sulyom Étterem- Gasztrostílus a Tisza-tónál
Egy étterem, mely magában hordozza a tájat, a múltat és a jelent, és merészen néz a jövőbe. A táj gasztronómiáját ötvözik a modern konyha bisztróstílusával, mégis hozva a tradíciókat.
olvass továbbEgy étterem, mely magában hordozza a tájat, a múltat és a jelent, és merészen néz a jövőbe. A táj gasztronómiáját ötvözik a modern konyha bisztróstílusával, mégis hozva a tradíciókat.
olvass továbbKi ne szeretné a tésztát? Ez a tészta pedig tökéletes választás gyors ebédnek vagy vacsorának. Imádom a lazacot, és a pestót! De ha valaki nem halpárti, lazac helyett akár csirkemellel is elkészítheti.
olvass továbbJótékonysági vacsorát szervez Kiss Norbi világ és többszörös Európa bajnok autóversenyző szeptember 15-én, délután 4-től a Tisza tónál Sarudon a térség egyik legkülönlegesebb és legminőségibb gasztronómiai kínálatát nyújtó Sulyom Tájétteremben. Norbi ezzel is segíteni szeretné alapítványa, a Macskaárvaház állatmentő munkáját. A hatszoros magyar bajnokként is jegyzett állatvédő autóversenyző kezdeményezése mellé nem csak Kücsön Gyula az étterem tulajdonosa, de Komjáthy Andrea ügyvezető és Berecz Ádám séf is odaállt, így mindannyian önkéntes munkában látják vendégül Norbi jótékonykodó vacsora partnereit.
olvass továbbAhhoz hogy az egész nap energikusak legyünk nagyon fontos a reggelt jól kezdeni. Ennek szerintem három fontos összetevője van. Az egyik, hogy valami gyorsat tudjunk készíteni, mert félálomba vagy a munkába rohanva nincs igazán idő egy több órás procedúrára. Továbbá finomnak kell lennie és az sem baj ha egészséges, ugye? Ohh és hát a szépségről sem feledkezhetünk meg, hisz ha valami széppel indítjuk a reggelt, akkor az biztosíthatja az egész napunk jó hangulatát.
olvass továbbAz ősz megérkeztével, a ködös, esős napok során nincs is jobb lélekmelengető, mint egy forró, gyümölcsös pite, egy nagy csésze, gőzölgő forrócsoki vagy egy ízletes leves. Most összegyűjtöttünk 5 fantasztikus receptet, melyek tökéletesen illeszkednek az évszak hangulatához, messzire űzik a depressziót és garantáltan átmelegítik testünket és lelkünket.
olvass továbbKoháriné Szabó Évával beszélgettünk, anyuka, feleség, tanár és gasztroblogger. Van egy gyönyörű, 13 éves kamasz lánya és egy nagyon huncut, 3 éves kisfia. Picit több, mint négy éve határozta el, hogy kell egy hely, ahol összegyűjti a receptjeit, amivel segíteni tudja a sorstársait és egyszer az egészet majd a lányára tudja hagyni. Ez a hely lett a Gluténmentes Íz-lik, ahol minden kenyérnek története van, minden sokadik, jól sikerült zsemlének együtt örülnek, a kérdésekre válaszokat kapnak és egy igazi nagy közösséget, szinte már családot alkotnak.
olvass továbbMivel idén nyáron nem mehetünk távoli vidékekre nyaralni, igy a nyaralást kell idehozni. Ázsia a konyhádban! Ezek a tekercsek igazi jolly jokerek! Nyáron mindent bele lehet tenni, ami a kertben terem vagy amit a piacon „levadászol” aznap. A gyerkőcök is biztosan szívesen fogyasztják, hisz olyan viccesek és színesek. De ha a csajok péntek este átmennek hozzád, akkor is nyerő választás.
olvass továbbAz ’egyszerű környezetbarát luxusautómárkából’ az elmúlt években a magát a film, a divat, a művészet a dizájn és a gasztronómia világában is a legmagasabb szinteken képviselve valódi életmódmárkává váló Lexus immár negyedikéve szerepel a Velencei Filmfesztivál, a La Biennale di Venezia szponzoraként. Az eseményen 36 Lexus szállítja majd világ legismertebb és elismertebb színészeit, rendezőit és más hírességeit, ám a márka nemcsak emiatt kerül majd reflektorfénybe, hanem a modelljei által képviselt innovatív technológiák és kifinomult stílus és elegancia miatt is: a Lexus ugyanis ezt az alkalmat ragadja meg az új UX 300e akkumulátoros elektromos kompakt crossover és az LC Convertible luxuskabrió olaszországi bemutatójának megrendezésére.
olvass továbbA spanyol konyháról elsőre valószínűleg a tengeri herkentyűk jutnak az eszünkbe, és ezen belül is jó eséllyel gondolhat mindenki a paellára. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a flamenco, bikaviadalok és szieszta hazájában fantasztikus desszerteket szolgálnak fel az étkezések végén, amelyek közül most meg is mutatjuk a négy legjobbat!
olvass továbbA tavasszal együtt megérkezett a spárga szezon is, amelyből akár a zöldet, akár a fehéret preferáljuk, rengeteg ízletes ételt készíthetünk. Most a fehér spárga krémleves receptjét hoztuk el, amelyet céklachips-szel érdemes tálalni, hogy még izgalmasabb ízélményben legyen részünk.
olvass továbbKakashere, tengerisün, vízibivaly - ilyen és hasonlóan izgalmas alapanyagokkal borzolja a kedélyeket a hazai gasztrovilág Thaiföldet is megjárt fenegyereke, Varga Dániel, séf. A fővárosban a második egységet nyitják, az első étterem, az AUM tavaly óta üzemel nagy sikerrel a Flórián téren, az AUM Natural, szintén ázsiai-magyar fúziós progresszív konyhát képvisel Budapest szívében, a Hajós utcában. Autentikus alapanyagok, gondosan megkomponált tányérok és egy nagy adag kreativitás tökéletes harmóniája: ez a hamisítatlan Aum életérzés.
olvass továbbHa éppen diétázol, és már nagyon szenvedsz az édesség hiányától megnyugtató lehet, hogy nem csak te, bizony mások is megőrülnek a Nutelláért. Ráadásul annyira, hogy az édes bűnbeesés imádott tárgyának saját nemzetközi ünnepnapot tartanak.
olvass továbbHa a valósághű kajatorták kerülnek szóba egy társaságban, akkor egészen biztosan Sabján Adrienn neve is felbukkan. Közgazdászként végzett, a vérében is van, és azért a kitűnő matekérettségiéért irigylem, oké, azért is, mert szereti is. 2011 óta hobbicukrász, azóta jelent is meg egy könyve, amiről szintén beszélgettünk, sok minden más mellett. Önmagáról, a karrierről, a gyereknevelésről, és a kultúra fontosságáról is. Avagy mi szükséges ahhoz, hogy az ember karriert váltson a hobbijáért?
olvass továbbHa idén te is vendégül látod a barátaidat és családtagjaidat, hogy egy karácsonyi bulin eresszétek ki a fáradt gőzt az év végi hajtás után, akkor a most következő ötletek biztosan jól fognak jönni, ugyanis a legkreatívabb party falatka ötleteket gyűjtöttük össze, amelyekkel biztosan le fogsz nyűgözni mindenkit!
olvass továbbLegfontosabb ünnepünk a karácsony. Ilyenkor minden háztartásban finomságok sokasága kerül az asztalra. Ami nem hiányozhat a karácsonyi menüből: a frissen sült, ropogós kenyér, és péksütemények, amelyek illata, íze, semmihez sem hasonlítható. Éppen ezért, minden háziasszony szeretné meglepni a családot, barátokat friss készítményekkel.
olvass továbbGyakorlatilag az egész december a karácsonyról, és az ünnepre való hangolódásról szól. A legtöbben nem csupán családi, hanem baráti körben is ünneplenek, ezúttal pedig olyan kreatív desszert ötleteket gyűjtöttünk össze, amelyekkel könnyedén lenyűgözhetünk majd kicsiket és nagyokat is!
olvass továbbBaráti összejövetelt szerveztek és szeretnétek valami különlegességgel feldobni azt, de nincs ötletetek? Próbáljátok ki ezt a barackos sangriát, ami garantáltan feldobja a hangulatot.
olvass továbbA mexikói ételekről valószínűleg a fűszeres, kissé csípős, intenzív ízvilág jut elsőre eszünkbe, és mi másra is lehetne a szükségünk a borongós, sokszor fagyos időben? Ez a recept egészen biztosan bearanyozza a napunkat, de legalábbis úgy érezhetjük majd, minta egy távoli országba utaztunk volna. Tökéletes vacsora ötlet őszi estékre!
olvass továbbKincs a belváros szívében az Urban Betyár Étterem! Finoman vegyített, magyarosan tálalt gasztronómia, modern, urbánus köntösben. Múzeumokat megszégyenítő tárlat, döbbenetesen megálmodott környezet és tematika, mely láttán ámulatba esik bárki.
olvass továbbNincs energiád reggelit készíteni? Rohanós a napod és semmi lelkierőd főzni? Alig van otthon harapnivaló, vagy csak pihenő napot tartasz, és inkább veszel valami apróságot? Szerencsére vannak azok a finomságok, amelyek szinte egy pillanat alatt elkészülnek és még zsebbe sem kell nyúlnod hozzá. Lássunk hát pár ötletes receptet!
olvass tovább