Kulcsszó keresés /


Tippek zöldségek, gyümölcsök felszeleteléséhez

  • 2016. július 26.

Kutatások bizonyítják, hogy a különböző szeletelési technikák nem kizárólag a gyümölcsök, zöldségek kinézetében és ízében eredményeznek különbséget, de a tápanyagok felszívódásában is. A mesteri munkához persze egy jó késre, valamint sok-sok gyakorlásra is szükségünk van. Íme, néhány tipp!

olvass tovább

4+1 nyári italrecept

  • 2016. július 23.

Ilyenkor a nyári kánikulában nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő folyadékbevitel fontosságát! Ne várd meg, amíg szomjas leszel: az már a szervezet részéről egy figyelmeztető jelzés. Az elsődleges folyadékforrásnak a legjobb természetesen a tiszta víz, de ha szeretnénk ezt variálni, változatosabbá tenni, jó kiegészítés lehet a házilag készült zöldséges, gyümölcsös italok. A mai napra készítettünk egy kis válogatást a kedvenc frissítőinkből. Íme:

olvass tovább

26 reggeli a nagyvilágból

  • 2016. július 10.

„Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus.” – tartja a híres mondás. De vajon ez csak a magyarokra jellemző, vagy a többi országban is hasonlóan vélekednek a reggeli étkezés fontosságáról? Meglepő, de nem feltétlenül! Nemcsak mást, de másképp és különböző adagokat szokás fogyasztani a különböző kultúrákban. Az alábbi összeállításban 26 ország 26 tradicionális reggelijét mutatjuk be.

olvass tovább

Csúcsgasztronómia és a Nespresso kávéélmény találkozása – Bemutatkozik a Nespresso Atelier

  • 2016. április 20.

Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a nemzetközi csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényén, a Bocuse d’Or-on. A Nespresso ugyanezen értékeket tartja szem előtt kiváló minőségű kávéinak megalkotása és a legkifinomultabb kávéélmény biztosítása érdekében, ezért vált a lyoni séfverseny hivatalos kávépartnerévé 2008-ban. Az elmúlt években a kávékultúra és a fine dining megannyi szálon fonódott össze: a Nespresso számos gasztronómiai rendezvényen volt jelen, melyek során több neves séf használta a Nespresso Grand Cru kávéit alkotásaiban.

olvass tovább

Konyhapraktikák, avagy hogyan váltsunk természetes alapanyagokra?

  • 2016. március 22.

Mindannyian szeretünk kísérletezni a konyhában, vagy a felhasznált alapanyagok területén. Szeretnénk minél egészségesebben és tisztábban étkezni, aminek a legfontosabb alapját azok a hozzávalók adják, amelyek több keresgélést és odafigyelést igényelnek. Lássuk hát a finomságok színes palettáját!

olvass tovább

Vadat és halat…

  • 2016. február 20.

Mindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között, a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl.

olvass tovább

Vendégváró receptek a szilveszter házigazdáinak

  • 2015. december 30.

A szilveszteri bulik utánozhatatlan hangulatát a jó társaság, a zene, az újév izgalma és persze az alkohol mellett a szépen megterített asztal finomságai is garantálják a meghívott barátok, családtagok számára. Na, de a másik oldalról, a házigazda szemszögéből nézve igen sok melóval jár egy ilyen szilveszteri party megszervezése. Ha a zenéről gondoskodtak, a ház is teli van konfettivel és girlandokkal, még mindig ott a nagy kérdés: mit adjak enni a töménytelen mennyiségű alkohol mellé a vendégeknek? Íme, 4 nem mindennapi vendégváró ötlet, szilveszteri házigazdákak!

olvass tovább

Anyu főz: különleges karácsonyi levesek

  • 2015. december 20.

Tovább törjük a fejünket a karácsonyi menün. Általában este már nem szoktunk nehezet enni, és szerintem sok család van így ezzel. A karácsony valahogy mégis kivétel. Nehezen mondanak le sokan például a levesről. Ami helyes is, mert a leves finom, a leves jó, segít “megalapozni” az étkezést.

olvass tovább