Kulcsszó keresés /


Meleg ellen: hideg avokádó leves

  • 2016. augusztus 20.

Na jó, igazból ez nem is leves, talán a turmix megnevezés helyénvalóbb lenne. De mégiscsak sós ételről van szó, így hát az elmúlt és leendő kánikulák időszakában könnyed ebédként is funkcionálhat. Pár hozzávaló kell csak, főzni semmit sem kell szinte (az alaplevet kivéve), és ha jól lehűtjük, akkor igazi frissítő fogás.

olvass tovább

Csokis kehely, az egyszerű és kreatív finomság

Szinte gyerekjáték az elkészítése annak a lufival készíthető kehelynek, ami mindamellett, hogy szupergyors rendkívül sokféle képen felhasználható! Legyen szó sietős desszertről, vendégvárásról vagy csak egy képről, amit szívesen megosztanál az Instagramon, igazi kreatív alkotásban lesz részed! A többi pedig a fantáziádra van bízva!

olvass tovább

Tippek zöldségek, gyümölcsök felszeleteléséhez

  • 2016. július 26.

Kutatások bizonyítják, hogy a különböző szeletelési technikák nem kizárólag a gyümölcsök, zöldségek kinézetében és ízében eredményeznek különbséget, de a tápanyagok felszívódásában is. A mesteri munkához persze egy jó késre, valamint sok-sok gyakorlásra is szükségünk van. Íme, néhány tipp!

olvass tovább

4+1 nyári italrecept

  • 2016. július 23.

Ilyenkor a nyári kánikulában nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő folyadékbevitel fontosságát! Ne várd meg, amíg szomjas leszel: az már a szervezet részéről egy figyelmeztető jelzés. Az elsődleges folyadékforrásnak a legjobb természetesen a tiszta víz, de ha szeretnénk ezt variálni, változatosabbá tenni, jó kiegészítés lehet a házilag készült zöldséges, gyümölcsös italok. A mai napra készítettünk egy kis válogatást a kedvenc frissítőinkből. Íme:

olvass tovább

26 reggeli a nagyvilágból

  • 2016. július 10.

„Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus.” – tartja a híres mondás. De vajon ez csak a magyarokra jellemző, vagy a többi országban is hasonlóan vélekednek a reggeli étkezés fontosságáról? Meglepő, de nem feltétlenül! Nemcsak mást, de másképp és különböző adagokat szokás fogyasztani a különböző kultúrákban. Az alábbi összeállításban 26 ország 26 tradicionális reggelijét mutatjuk be.

olvass tovább

Csúcsgasztronómia és a Nespresso kávéélmény találkozása – Bemutatkozik a Nespresso Atelier

  • 2016. április 20.

Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a nemzetközi csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényén, a Bocuse d’Or-on. A Nespresso ugyanezen értékeket tartja szem előtt kiváló minőségű kávéinak megalkotása és a legkifinomultabb kávéélmény biztosítása érdekében, ezért vált a lyoni séfverseny hivatalos kávépartnerévé 2008-ban. Az elmúlt években a kávékultúra és a fine dining megannyi szálon fonódott össze: a Nespresso számos gasztronómiai rendezvényen volt jelen, melyek során több neves séf használta a Nespresso Grand Cru kávéit alkotásaiban.

olvass tovább

Konyhapraktikák, avagy hogyan váltsunk természetes alapanyagokra?

  • 2016. március 22.

Mindannyian szeretünk kísérletezni a konyhában, vagy a felhasznált alapanyagok területén. Szeretnénk minél egészségesebben és tisztábban étkezni, aminek a legfontosabb alapját azok a hozzávalók adják, amelyek több keresgélést és odafigyelést igényelnek. Lássuk hát a finomságok színes palettáját!

olvass tovább

Vadat és halat…

  • 2016. február 20.

Mindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között, a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl.

olvass tovább