Mediterrán diéta
Friss tanulmányok szerint a mediterrán diétának számos jótékony hatása van a szívre. De mit is takar pontosan a diéta és milyen egyéb egészségügyi előnyei vannak?
olvass továbbFriss tanulmányok szerint a mediterrán diétának számos jótékony hatása van a szívre. De mit is takar pontosan a diéta és milyen egyéb egészségügyi előnyei vannak?
olvass továbbNem véletlen, hogy az áfonya az egyik legkedveltebb bogyós gyümölcs, hiszen hihetetlenül egészséges. Mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi 5 adag sárgarépában vagy brokkoliban megtalálható. Rendszeres fogyasztása csökkenti a különböző szív-és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a szürkehályog, és egy tucat öregkori betegség kialakulásának kockázatát is. Szóval az áfonya szép és jó, de valljuk be igazán jellegzetes, savanykás íze miatt szeretjük. Na, meg a kékeslila színéért, aminek hála bármelyik sütit fel lehet dobni vele!
olvass továbbA narancs azon túl, hogy az egyik legízletesebb gyümölcs és tele van C-vitaminnal, több más szempontból is igen értékes kiegészítője lehet a mindennapi étrendednek. Természetes immunrendszer erősítő, és segít megelőzni, adott esetben leküzdeni, a megfázást és az influenzát. További indokokat gyűjtöttünk össze, hogy miért is érdemes a lédús gyümölcsöt rendszeresen fogyasztani.
olvass tovább2016. május 10-11-én Magyarország, azon belül is a Hungexpo – Budapest területe ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének. Az esemény kapcsán világossá válik, kik a kontinens legígéretesebb séfjei, hiszen a zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d’Or 2017-es lyoni világdöntőjén.
olvass továbbA régi főzőműsorokban még vágyakozva néztük a hozzávalókat, és arra gondoltunk, mi sohasem főzhetünk itthon olyan egzotikus ételeket, mint a híres külföldi sztárszakácsok. Szerencsére ez mára megváltozott, a legtöbb keleti fűszert akár már a sarki boltban is elérhetjük, a főzés egyfajta divat lett, nekünk pedig érdemes lenne olyan dolgokat is a hétköznapok részévé tenni, amiről eddig azt sem tudtuk, hogy ehető!
olvass tovább1970-ben született egy interjú az Illés zenekarral a BBC rádióban. Abban az interjúban a zenekar nyilatkozott arról, hogy Magyarországon az idősebbek - és ebbe beletartoztak a politikai vezetők is - nem nézik jó szemmel a hosszú haj viseletét. Ezt a fiatalok nehezen tudták elfogadni, és a riporteri kérdésre, miszerint: „Mennyiben befolyásolja a zenekar fogadtatását a hosszú haj?” csak annyit válaszoltak, hogy primitívek és ellenségesek, akik ezt nem fogadják el… A szocialista vezetés ezt nyílt támadásnak vette, így az interjúnak az lett a következménye, hogy hazaérkezésükkor letiltották a zenekart. Ez azt jelentette, hogy nem játszhatták a rádiók a számaikat, illetve nem léphettek fel, kizárólag vidéken.
olvass továbbMindannyian odavagyunk az olasz konyháért a barátnőimmel, azonban én magam is igyekszem leredukálni a szénhidrát fogyasztását a lehető legalacsonyabb szintre, így hetente általában csak egyszer engedélyezek magamnak tésztát vagy pizzát ebédre. Ezért szuper az alábbi cukkinis lasagne recept, ami tészta nélkül készül. Túl szép, hogy ez még finom is legyen? Pedig így van!
olvass továbbHa csak kevés időnk marad, akkor is készíthetünk finomságokat az ünnepekre, gyerekzsúrokra. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa két olyan gyorsan elkészíthető receptet is ajánl, ami biztosan a gyerekek kedvence lesz.
olvass továbbAz ünnepek, és nagy lakmározások, befejeztével, újult erővel veti mindenki bele magát a diétába. Kénytelenek vagyunk elismerni, hogy nem a nadrágjaink lettek szűkebbek október óta, mi kerekedtünk ki egy picit a téli hónapokban.
olvass továbbKorábbi írásunkból kiderült milyen sok hasznos anyagot tartalmaz a savanyú káposzta, és hogy több betegség megelőzésére is kiválóan alkalmas. A mai nap gyakorlatias szemmel közelítjük meg, íme egy receptötlet a felhasználásához.
olvass továbbA kacsa szerintem rendkívüli. Nem úgy, mint unalmas baromfi társai… Na jó! Egy frissen vágott tanyasi csirke levese, vagy rántott combja szintén remek, de valljuk be őszintén, a hétköznapokban egy jó kacsa veri a mezőnyt!
olvass továbbA mai napon megvalósíthatod az ötleted, ma bármit elkezdhetsz. Ma gasztronómiai élvezetekkel jutalmazd magad, töltődj, menj kicsit a természetbe. Napi megerősítés: kigondolom, hiszek benne, megvalósítom.
olvass továbbSzentendrén van egy kedvenc helyem, egy karibi étterem. Egyrészt nagyon kedvelem a különleges ételeket, másrészt kedves a kiszolgálás. Olyannyira megtetszett ez az ízvilág, hogy otthon is megpróbáltam reprodukálni ezeket az ételeket. Természetesen itt nem álltam meg, hanem ezen a vonalon továbbhaladva születtek olyan receptek, melyek nem autentikusak, viszont beleillenek ebbe a sorba.
olvass továbbEmlékszem még azokra az időkre, amikor anyu azzal parancsolt vissza az étkezőasztalhoz: „Kislányom, addig nem állhatsz fel, amíg nem eszed meg a Wagyu marhát.” Ma már nem kell ilyesmire figyelmeztetnie senkinek, hiszen egyre több étteremben és bárban találkozhatunk jó minőségű húsokkal. A Burger Love-ot pedig éppen ezért szeretjük.
olvass továbbÍgértem nektek, hogy megosztom veletek a mi karácsonyi menünk receptjét, Előre bocsátom, hogy én a gasztronómiában „mindenevő” vagyok. Szívesen próbálok ki új eljárásokat, szokatlan ízeket, párosításokat, de a tradicionális konyhát is nagyon kedvelem. Karácsonykor azonban a hagyománytisztelő énem kerekedik felül.
olvass továbbAz igazi csak és kizárólag Franciaországban készülhet., de a minőség szempontjából, ott sem mindegy, hogy hol. A Párizstól 453 kilométerre fekvő Cognac csendesen bújik meg a szőlőskertek, erdők, völgyek, dombok, kastélyok, hordók és raktárépületek között. A délnyugat-franciaországi vidék központja egy mindössze 20 ezer lakosú kisváros, amely egyben az ital névadója is. Ma pedig a konyak világnapja van, így összegyűjtöttük nektek a világ legjobb konyakjait.
olvass továbbA Tefal által készített legújabb kutatás célja a hazai nők főzési, konyhabeli szokásainak feltérképezése volt. A felmérés a 18-65 év közötti magyar hölgyek körében zajlott, 800 fő megkérdezésével, reprezentatív mintán kor, végzettség és régió szerint.
olvass továbbSzörényi Őrs legendás zenészcsaládba született, neve méltán lehet ismerős híres édesapjáról, vagy ahogyan ő nevezi: a Faterról. Minket azonban az érdekelt, mennyire esett messze az alma a fájától, azaz mivel foglalkozik Szörényi Levente fia. Megsúgjuk nektek, hogy magazinunk gasztro-rovatában gyakran fogtok találkozni vele a közeljövőben.
olvass továbbAz élet minden területén megvannak a maga trendjei. A gasztronómiában, egészen pontosan a cukrászatban sincs ez másképp, így összegyűjtöttük nektek, hogy melyek azok az édességek, amelyek megérdemlik a legdivatosabb címet.
olvass továbbEgyszerű és nagyszerű. A sajttorták után, amiket nyersen is el lehet készíteni, most túrótortát szerettem volna készíteni. Abból viszont nem kedvelem a sütés nélküli darabokat, hiába lehet vele időt és energiát spórolni. Sokkal jobban összeérnek az ízek, ha alacsony lángon, viszonylag sok időt tölt el a torta a sütőben, amikor a teteje szilárdra, a belseje viszont remegősen lágyra készül.
olvass tovább