Kulcsszó keresés /


Mennyei burger recept

  • 2014. november 20.

Bár a grillszezon már véget ért, de egyrészt nosztalgikus élmény a meleg nyári sütögetős estékre gondolni, másrészt olyan ínycsiklandozó ez a hamburger recept, hogy muszáj megosztanunk veletek. Talán mindenki kedvet kap, hogy akár lakáson belül grill party-t szervezzen.

olvass tovább

Anyu receptje: Ricottatorta gyümölcsökkel

  • 2014. november 09.

A ricottát, mint oly sok minden finomságot a gasztronómiában, Olaszországnak köszönhetjük. Az elnevezés szó szerinti fordítása: „még egyszer megfőzni”. Olasz sajt, mely bennünket inkább túróra emlékeztet, bár tulajdonképpen a túró is a sajt egy fajtája.

olvass tovább

Bolognai lasagne

  • 2014. október 28.

A lasagne is csak egy rakott tészta, nincs benne semmi ördögi. Talán egy fokkal több macera van vele az átlagosnál a besamelmártás miatt, de ez is csak gyakorlás kérdése. A húsos ragu pontosan úgy készül, mintha egy ízes bolognai tésztára készítenénk, így arra biztosan mindenkinek meg van a saját, jól bevált verziója. Azért leírom én is a saját receptem.

olvass tovább

Terítéken a legjobb légi menük

  • 2014. október 27.

Egy átlagos utazónak, aki hosszú repülésre szánja el magát, az átlagos menüt látva biztosan nem az „ízletes”, „ínycsiklandozó” és „kifogástalan” szavak jutnak eszébe. Persze a luxusjáratok kínálatával teljesen más a helyzet. A Saveur gasztromagazin vállalkozott arra, hogy összegyűjtse napjaink legfinomabb légi fogásait, idén pedig másodjára osztották ki a „Culinary Travel Awardot” a legjobbak számára.

olvass tovább

Csokis-vaníliás profiterol

  • 2014. október 24.

Még Rómában ettem először profiterolt, ami első osztályú volt. Nem hiszem, hogy teljesen reprodukálható az élmény otthon, már csak a Colosseum hiánya miatt is, de aki egy kis olasz hangulatra vágyik, az nyugodtan álljon neki. Ennek az édességnek az alapja az égetett tészta, amit mi leggyakrabban képviselőfánk formájában fogyasztunk. A profiterol töltése, az íz és a mennyiségek kiválasztása már teljesen szubjektív. Van, aki teljesen beborítja öntettel, van, aki csak épphogy leönti, van, aki főzőtt csokikrémet készít, és van, aki fagyival tölti meg. Bármelyik variáció kiváló.

olvass tovább

Mediterrán paradicsomleves

  • 2014. október 21.

Sokakat kísérthet az iskolai menzáról jól ismert agyon cukrozott, olajos paradicsomleves jobb esetben betűtésztával, rosszabb esetben rizzsel. Ami igazán meglepő, hogy ezt az édes verziót is el lehet fantasztikusan finomra és igényesre készíteni, ha nosztalgiázni szeretnék, szívesen fogyasztom. Az én ízvilágomhoz viszont a fűszeres, mediterrán verziója áll közelebb. Ez a leves testes, és egy pohár bor kíséretében egy remek vacsora kezdete. Tálaláskor bármivel meg lehet bolondítani, reszelt parmezánnal, mozzarella golyókkal, kis krutonokkal - ki, mivel szereti.

olvass tovább

Csokiba mártott szalagos fánk

  • 2014. október 16.

Ha még nem mondtam volna, a szalagos fánk a kedvencem. Örök klasszikus, gyerekkort idéző, és mindig telitalálat. Persze most sokan megkérdezhetik, hogy miért fáradjanak olajszagban állva a konyhában, ha fánkhoz bárhol hozzá lehet jutni. Erre csak azt tudom mondani, azért, mert a saját mindig jobb, és mindig jobban ízlik.

olvass tovább

Klasszikus gofri mézes-fahéjas öntettel

  • 2014. október 14.

Ez a tökéletes reggeli, legalábbis szerintem. Gyors, olcsó és elképesztően finom. Legalábbis azoknak, akik többre vágynak a vajas pirítós-tea kombinációnál felkelés után. A teflon edényt még mosogatni sem kell, a sietősebbek pedig magukkal is vihetik a gofrikat munkába is, nagyon jól szállíthatóak.

olvass tovább

Vörösboros-aszalt szilvás sertésragu

  • 2014. október 07.

Imádom azokat a fogásokat, ahol az édes és a sós keveredik. Ez a mostani anyukám jól bevált receptje, egyszerre testes és gyümölcsös. Az aszalt szilvát szinte minden főételbe el tudom képzelni, akár köretként, akár töltelékként. Most a hússal együtt sült, így teljesen magába szívta a törzsanyagokat, amitől hihetetlen íze lett. Ebben a receptben az is jó, hogy nagyon egyszerű és viszonylag gyorsan megvan, de egyáltalán nem szokványos.

olvass tovább

Mini almás tarte tatin

  • 2014. október 02.

Folyós karamell, fahéja párolt alma, omlós vajas tészta: ez a francia almás tarte tatin, azaz fordított torta. Sem ízeiben, sem küllemében nem marad el a mini verziója, legfeljebb kisebb lesz a cukor sokk. Sokszor készítek francia fordított tortát, sok ízben kipróbáltam már, most pedig a formájával kísérleteztem. Így is, úgy is telitalálat, biztosan állíthatom.

olvass tovább