Kulcsszó keresés /


Dolce Vita II.

  • 2014. február 21.

Mindenki számára egyértelmű kell, hogy legyen, a cukorfogyasztás káros, veszélyes az egészségre nézve. Romolo, természetgyógyász a múlt század elején így említette a cukrot, hogy a három fehér méreg csoportjába tartozik és a zacskókra nyugodtan rátehetnék a halálfejét. Nem azonnal, hanem lassan, de biztosan pusztítanak. A három fehér méreg: fehér cukor, fehér liszt, konyhasó! Azt mondta " most indult el az emberiség egészségének hanyatlása" és milyen igaza volt.

olvass tovább

Minden, ami te voltál

  • 2013. december 23.

Aranyvasárnapon anyám kint sütött a konyhában, de mert én nem ehettem cukrot, ezért ki se mentem, pedig imádtam a reszelt citromhéj illatát, és úgy is láttam, hogy kint se voltam, hogy tűnik el a sárga héj a forró-édes mázban. Az orvosok megmondták: nem ehetek édest. Még jó, hogy nem vagy itt, velem, most nem tudnám megcsókolni az ujjadat se.

olvass tovább

Nelliz konyhája: fügés falatok

  • 2013. november 27.

Ha vásárolni megyek a fűszeresemhez, legalább 3 féle sajtot veszek. Ma többek között egy brie-re esett a választásom, ez volt az alapja a vacsoránknak. Fügével, és baracklekvárral készítettem el.

olvass tovább

Ó, a nagyi libamáj-ételei!

  • 2013. augusztus 28.

Bizonyára mindannyian emlékszünk azokra a hétvégi délelőttökre, amikor a nagyi a konyhában sürgött-forgott, és közben kedvenc ételeinket készítette el nekünk. Ha becsukjuk a szemünket, a mai napig fel tudjuk idézni a libamájból készült, ízletes ételek illatát. Itt az idő, hogy újra megkóstoljuk ezeket, például szeptember 6-8. között, a budapesti Erzsébet téren.

olvass tovább

Japán robotok az oroszlánok lábainál

  • 2013. augusztus 02.

A jövő elkezdődött. A Lánchíd pesti hídfőjénél legalábbis biztosan. Robotok szállták meg a Széchenyi teret ugyanis, és elhoztak nekünk egy fantasztikusan új és merész japán konyhát egyenesen Tokióból. Vigyázat, nem csak az ízérzékeinkre lesznek hatással!

olvass tovább

Kencekonyha: le a cellulittal

  • 2013. július 04.

Elvileg már hetek óta döngeni kellene a nyárnak, a fázósabb napok azonban adnak még időt arra, hogy jobb formába hozzuk magunkat, és büszkén kaphassuk fel reggelente a rövidnadrágot a meleg napokon. Jó, ha karban van tartva a cellulitra hajlamos bőr, amit otthon is nagyon hatékonyan el lehet készíteni.

olvass tovább

Kencekonyha: a bio naptej

  • 2013. július 01.

Évek óta egyre erősebben süt a nap így fokozottan jobban kell vigyáznunk a bőrünkre és bár használunk napvédő készítményeket, mégis sokszor előfordul hogy mégis megpirul , leég a bőrünk. Érdemes odafigyelni hogy milyen fényvédő kozmetikumokat használunk, mert sokszor ártalmasabb lehet egy naptej vagy napolaj, mint mikor leég a bőr.

olvass tovább

Kencefőzés a nyertesekkel

  • 2013. június 15.

Van Óbudán egy csoda hely, Kence Konyha a neve, ahol a fűszernövények mellett kencék és szappanok illatoznak. Ebben nem is volna első hallásra talán semmi különleges, ha nem ott, helyben készülnének ezek a csodaszerek.

olvass tovább