Kulcsszó keresés /


Napi Üzenet - április 27.

  • 2012. április 27.

A mai nap legalkalmasabb ,hogy megváltoztasd döntéseidet, amelyekről érzed, hogy helytelenek. Ma a Családi táplálékok, főzés,konyhai tevékenységek ,takarítás napja lehet. Napi megerősítés: Mindig Tudom mi a számomra helyes Út, mindig Van Választásom,minden helyzetben.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XVII. / Vasárnap

  • 2012. április 15.

Ilyenkor tavasztájt levarázsolom a konyhaszekrény tetején porosodó klasszikus piknikes kosarunkat és vadul nekiesem a felfrissítésének. Imádok piknikezni! Sütkérezni az első napsugarakban valahol a természetben, nagyokat sétálni, beszippantani a földillatot (rajongok érte) és a friss levegőn elfogyasztani az általam készített, egyedi dizájnolású szendvicseket. Mindenkinek szívből ajánlom, aki még nem szánta rá magát egy ilyen spontán, nem túl nagy erőfeszítést kívánó programra!

olvass tovább

Házi praktika: hajpakolások a konyhából

  • 2012. március 25.

Nem feltétlenül az a hajpakolás a legjobb, amiben a legtöbb kiolvashatatlan nevű összetevőt találod. Már a bolti és professzionális hajápolók megjelenése előtt is ápolták valahogy a hajukat nagyanyáink. Utánajártunk, hogy mivel.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - VI. / Szombat

  • 2012. január 28.

Ahogy már említettem nem vagyok valami nagy szakértője a konyhaművészeteknek, de ha olyan kedvem támad, és csakis akkor, bemerészkedem a konyhába! Nem kell komoly alkotásra gondolni, semmi ilyesmi nem fog következni. Először is előveszem a kedvenc szakácsnőm Nigella Lawson valamelyik gyönyörű könyvét és lázasan keresgélni kezdek. Már a csodás illusztrációktól félig jól lakom!!! Azért kedvelem Nigellát, mert a receptjei egyszerűek, a hozzávalókat a sarki éjjel-nappaliban is be lehet szerezni és tíz percnél több időt nem igényel az elkészítésük! Ma egy végtelenül egyszerű desszertet készítek magamnak, csak a kényeztetés kedvéért, végülis hétvége van!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - IV. / Szombat

  • 2012. január 14.

Nem vagyok valami nagy konyhatündér. Kifejezetten jól jár mindenki, ha én inkább tisztes távolságot tartok a konyhával. Azonban léteznek kivételes alkalmak, amikor a tűzhely közelébe merészkedem. Amikor nagyon rákészülök a hozzávalókkal, a párom beleegyezik egy hétvégi közös paella elkészítésébe. Ő, mint a spanyol kultúra rajongója, számomra ismeretlen precizitással és szakértelemmel fordul a konyhaművészet felé. Az én feladatom feldarabolni, előkészíteni ezt-azt és a másodpercnyi pontossággal kiszámolt pillanatban a kezébe adni. Kiváló családterápia és gasztronómiai utazás, mindenkinek szívből tudom ajánlani a közös főzés örömét!

olvass tovább

Segal Viktor: Ízek és formák

  • 2011. szeptember 14.

Segal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legfontosabb képviselője. Első szakácskönyve, a Színek és ízek hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, bebizonyítva azt, hogy a fúziós konyhaművészet iránt itthon is szép számmal akadnak érdeklődők.

olvass tovább

A mediterrán étrend térvesztése

  • 2011. július 26.

A mediterrán konyha jó hírnevéhez nem méltó az a változás, amely a déli étkezési szokásokban tapasztalható. Egy felmérés szerint a mediterrán országok lakói fogyasztják a legtöbb zsíros ételt.

olvass tovább