Sonkák, ízek, arcok
Új fogalom a gasztronómiában a bárkonyha. Ajánlatos lesz megtanulni, mit is jelent. Most adunk egy kis magyarázatot hozzá.
olvass továbbÚj fogalom a gasztronómiában a bárkonyha. Ajánlatos lesz megtanulni, mit is jelent. Most adunk egy kis magyarázatot hozzá.
olvass továbbGyermekkorom egy diófa árnyékában telt, az ágaira szerelte apám a hintát, a tövében homokozó és babakonyha működött.
olvass továbbLássuk, melyik álomgyári üdvöske hozta 2012-ben a legtöbbet a stúdiók konyhájára!
olvass továbbA Két Cica Konyhájának gasztrobloggere vendégeskedik a Sofitel Budapest immár hagyománnyá vált vasárnapi büféebédjén.
olvass továbbGyógyító és szépítő krémeket nemcsak boltban vehetsz, hanem magad is készíthetsz. Légy bátor, tanuld meg, mit, mikor érdemes bevetni!
olvass továbbLássuk, mit főzött nekünk az az ember, aki képes volt világhírnévre szert tenni egy olyan országból, ahol napi négy szakácskönyv jelenik meg!
olvass továbbAz otthoni dolgokból előállított kenceficék a legegyszerűbbek, és még azt is tudjuk, hogy mi van benne. Nézz körül a konyhába!
olvass továbbA mai nap legalkalmasabb ,hogy megváltoztasd döntéseidet, amelyekről érzed, hogy helytelenek. Ma a Családi táplálékok, főzés,konyhai tevékenységek ,takarítás napja lehet. Napi megerősítés: Mindig Tudom mi a számomra helyes Út, mindig Van Választásom,minden helyzetben.
olvass továbbIlyenkor tavasztájt levarázsolom a konyhaszekrény tetején porosodó klasszikus piknikes kosarunkat és vadul nekiesem a felfrissítésének. Imádok piknikezni! Sütkérezni az első napsugarakban valahol a természetben, nagyokat sétálni, beszippantani a földillatot (rajongok érte) és a friss levegőn elfogyasztani az általam készített, egyedi dizájnolású szendvicseket. Mindenkinek szívből ajánlom, aki még nem szánta rá magát egy ilyen spontán, nem túl nagy erőfeszítést kívánó programra!
olvass továbbEgy hazai kutatás felmérte, hogy a magyar lányok mit szeretnének ajándékba kapni. Kiderült, hogy a csokoládénál még a konyhai robotgépnek is jobban örülnek, de leginkább ékszerekre vágynak.
olvass továbbNem feltétlenül az a hajpakolás a legjobb, amiben a legtöbb kiolvashatatlan nevű összetevőt találod. Már a bolti és professzionális hajápolók megjelenése előtt is ápolták valahogy a hajukat nagyanyáink. Utánajártunk, hogy mivel.
olvass továbbAhogy már említettem nem vagyok valami nagy szakértője a konyhaművészeteknek, de ha olyan kedvem támad, és csakis akkor, bemerészkedem a konyhába! Nem kell komoly alkotásra gondolni, semmi ilyesmi nem fog következni. Először is előveszem a kedvenc szakácsnőm Nigella Lawson valamelyik gyönyörű könyvét és lázasan keresgélni kezdek. Már a csodás illusztrációktól félig jól lakom!!! Azért kedvelem Nigellát, mert a receptjei egyszerűek, a hozzávalókat a sarki éjjel-nappaliban is be lehet szerezni és tíz percnél több időt nem igényel az elkészítésük! Ma egy végtelenül egyszerű desszertet készítek magamnak, csak a kényeztetés kedvéért, végülis hétvége van!
olvass továbbNem vagyok valami nagy konyhatündér. Kifejezetten jól jár mindenki, ha én inkább tisztes távolságot tartok a konyhával. Azonban léteznek kivételes alkalmak, amikor a tűzhely közelébe merészkedem. Amikor nagyon rákészülök a hozzávalókkal, a párom beleegyezik egy hétvégi közös paella elkészítésébe. Ő, mint a spanyol kultúra rajongója, számomra ismeretlen precizitással és szakértelemmel fordul a konyhaművészet felé. Az én feladatom feldarabolni, előkészíteni ezt-azt és a másodpercnyi pontossággal kiszámolt pillanatban a kezébe adni. Kiváló családterápia és gasztronómiai utazás, mindenkinek szívből tudom ajánlani a közös főzés örömét!
olvass továbbSegal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legfontosabb képviselője. Első szakácskönyve, a Színek és ízek hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, bebizonyítva azt, hogy a fúziós konyhaművészet iránt itthon is szép számmal akadnak érdeklődők.
olvass továbbA mediterrán konyha jó hírnevéhez nem méltó az a változás, amely a déli étkezési szokásokban tapasztalható. Egy felmérés szerint a mediterrán országok lakói fogyasztják a legtöbb zsíros ételt.
olvass továbbHa Spanyolországba készülsz, vértezd föl magad a hispániai konyha alapételeinek ismeretével.
olvass továbbIsmét a gasztronómia Olümposzán a koppenhágai Noma étterem: a René Redzepi séf vezette helyet másodszor találta a világ legjobbjának konyhák világának 800 nemzetközi szakértője. A mérvadó Restaurant Magazine című folyóirat hétfőn hirdette ki a szavazás eredményét.
olvass továbbMeglepő, de a hálószoba mellett a konyhában töltjük el szinte a legtöbb időt. De, ellentétben az előbbivel, itt többnyire nem alszunk (és khm...), hanem az ételt készítjük, esetleg étkezünk is. Ezért aztán nem teljesen mindegy, milyen az elrendezése, a berendezése, vagyis milyen környezetben tevékenykedünk.
olvass továbbA magyar konyhához ezer szállal kötődő osztrák gasztronómiáról keveset tudunk, pedig lenne mit. És nem csak a közös gyökerek, de a remek ízek miatt is.
olvass továbbBepillantás az európai és ázsiai konyha gyönyörű keverékébe.
olvass tovább